Kapok-e hitelt, ha?

Figyelt kérdés
Havi keresetem nettó 100 ezer Ft jelenleg, 2009 óta vagyok bejelentve a vállalatnál (BKV) Kapok-e erre a fizetésre kb 4 millió Ft hitelt, úgy, hogy van önerőm (lakásvásárlásra kéne) és a vásárolt lakás lenne a fedezet?
2012. jan. 13. 13:14
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

[link]

Itt van egy kalkulátor (Unicredites, de hasonló kamatok lehetne más bankoknál is), 20 évre 44.000 Ft körül alakul a törlesztő. Sajnos ez elég necces így.

2012. jan. 13. 14:08
 12/19 anonim ***** válasza:

"Nem mert csődbe megy a bkv..

Köszönöm ezt a rendkívüli intelligens választ. Esetleg vki, aki ért is hozzá?"

Ez amúgy teljesen korrekt válasz volt. A bank ugyanis megnézi a munkáltatót. Pár éve, pont amikor az IBM bezárta a székesfehérvári gyáregységét, olyan ismerősöm nem kapott párszázezer Ft hitelt autóra, aki akkor 150 körül keresett és több éve az IBM egy másik(!) egységénél dolgozott. A bank indoklása az volt, hogy az IBM jelenleg náluk feketelistás... Szóval ha csődbe talán nem is megy a BKV, azért elég nehéz időszaka jön a cégnek, emiatt a bank simán mondhatja azt, hogy nem kapsz hitelt. Bár a fizud se túl magas. Azzal számolj, hogy max 30%-át fogják elfogadni, mint törlesztő. Abból meg 20 évre is alig jön ki a 4M hitel.

2012. jan. 13. 14:13
 13/19 A kérdező kommentje:
a 100 ezret átlagba írtam, mert a pótlékoktól is függ. Általában ennél többet keresek. És a bkv nem fog csődbe menni, mert ha csődbe megy, akkor az húz magával mindent. Nem kell mindent elhinni, amit a tv-ben mondanak...
2012. jan. 13. 14:17
 14/19 anonim ***** válasza:
Kérdező: mi bukna a BKV-val?
2012. jan. 13. 14:36
 15/19 A kérdező kommentje:
Szted??? Ha 1 órára műszaki hiba miatt leáll a metró, akkor már megbénul a város... Ha kiesik vhol egy busz, akkor is... Mi lenne, ha semmi nem járna egy 2 milliós városban, hogy mennének be dolgozni az emberek? Ezek szerint te sem bkv-val jársz... na de én a bkv helyzetét akartam megvitatni, ha nem gond... azt majd megoldják az okosok...
2012. jan. 13. 14:48
 16/19 anonim ***** válasza:

"Ha 1 órára műszaki hiba miatt leáll a metró, akkor már megbénul a város... "

Ez egy váratlan esemény. Ha viszont előre felkészülnek az emberek rá, akkor sokkal könnyebben megoldják a pótlást. Lásd sztrájkok (oké, akkor is van minimum szolgáltatás). Sajnos (vagy szerencsére) a BKV sem pótolhatatlan.

2012. jan. 13. 14:52
 17/19 A kérdező kommentje:
Rendben... de mint írtam, NEM a bkv-ról szól a történetem... Sajnos ettől az oldaltól sem lesz okosabb az ember...
2012. jan. 13. 14:55
 18/19 anonim ***** válasza:
Kérdező: miért? A kérdésedre kaptál választ, én linkeltem egy kalkulátort is, de többen is válaszoltak.
2012. jan. 13. 15:08
 19/19 anonim ***** válasza:
abszolút hasznos válaszokat kaptál b*szki,menj be a banka ott i hasonlót fognak mondani -.-" akkor ott se világosítanak fel rendesen ugye? te azt akarod hogy nyakadba ugorjanak és azonnal oda toljanak 10 millát amit nem ráér ezresével törlesztened.
2012. jan. 13. 17:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!