Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Tartoznak nekem, papír van,...

Tartoznak nekem, papír van, de még ők fenyegetőznek bírósággal?

Figyelt kérdés
Bővebben: aki tartozott első felállásban, nincs semmije, így - közös megegyezéssel - az anyjával írtunk egy adóspapírt (az adóssal közös házunk az anyja nevén volt). Az anyja elolvasta, megértette, aláírta. Nem fizetnek. Végrehajtóm szerint az aláírt papír engem igazol, ő milyen alapon perel? Viszont mi van, ha mégis, mert azt mondja, nem is ő tartozik? Átháríthatják a tartozást az eredeti adósra, akinek egy fillérje sincs?
2012. jan. 9. 22:11
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

A tartozást azon szokták behajtani, aki elismerte aláírásával, hogy ő tartozik neked. Ha figyelembe vennék "bemondás" alapján, hogy valójában a fia tartozik, akkor miért kellene bármikor is papírt írni a hitelről, tartozásról, bérleti szerződés is feleslegessé válna...

Ez olyan mint mikor a bankban kezest is kérnek egy hitelnél. Olyankor is ha az adós nem fizet, a kezesen követelik a tartozást.

Az anyuka is lényegében kezességet vállalt a fia után. Vagy inkább átvállalta a tartozását. DE az mindegy. Aláírta, hogy ő tartozik, ő fogja rendezni az adósságot.

2012. jan. 12. 10:39
 2/4 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm. Én is így gondoltam, gondolom. Csak édesanyám szerint, ha anyuka és fia is azt mondja, a fiú tartozik, meg majd elkezd sírni-sajnáltatni magát a bíróságon, a bíró áthárítja a fiúra. Aki majd be is vállalná, hiszen nincs semmi vagyona (ellentétben anyukával).
2012. jan. 12. 11:47
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen nincs.

Tegyük fel a testvérem venne egy lcd tv-t, de neki nem adnak hitelt. Szivességből én felveszem az árúhitelt, a testvérem hazaviszi a tv-t, olyan megállapodással, hogy havonta ide adja a részletet, én pedig befizetem. A részletet nem adja, én nem fizetem. A bankot nem fogja érdekelni, hogy a testvéremé a tv, még ha bizonyítható is, hisz nála van. Tőlem követeli az árát, rajtam hajtja be.

2012. jan. 12. 12:44
 4/4 A kérdező kommentje:
köszönöm!
2012. jan. 14. 11:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!