Kaphatok hitelt? Mik a feltételei?
Figyelt kérdés
21évesek vagyunk párommal, ösztöndíjat kapunk mind a ketten, 60Ft körül egy hónapban. 1M Ft-ot szeretnénk felvenni. Lehetséges ez? Ha igen, hol?
böngészek a neten, de kiírtam, hátha valaki tud okosat mondani!
2012. jan. 7. 15:03
1/7 Sovcsik Krisztián válasza:
Nem, hitelbe csak és kizárólag 8 órás bejelentett minimálbér a legkevesebb ami elfogadható.
2/7 anonim válasza:
Hát erre nem fogtok hitelt kapni. De mihez kell 1 millió ft? És miből fizetnétek vissza? Mert gondolom a havi 60000 ft-ra szükségetek van, és azt nem hiteltörlesztésre költenétek, mert ha nem lenne rá szükségetek, akkor eddig is félreraktátok volna, és most lenne pénzetek. Mert ha egy millió ft-ot három év alatt akarnátok visszafizetni, akkor kb. durván 40000 Ft-ot kellene törlesztenetek, ami majdnem az egész ösztöndíj. Illetve azért az ösztöndíj nem annyira tuti dolog, és nyáron nincs is, tehát arra külön félre kellene tenni 80000 ft-ot. Szerintem jól gondoljátok át, és ha nem életbevágóan fontos az 1 millió ft, akkor ne is gondolkodjatok hitelfelvételen.
3/7 A kérdező kommentje:
ez az utolsó évünk, párom júniustól dolgozni fog, 120E nettóval, ha találok valamit, én is melózok.
5évre néztem 21E körül lenne a törlesztő
2012. jan. 7. 17:25
4/7 anonim válasza:
De arra is gondolnotok kell, hogy a jelen helyzetben sajnos semmi nem biztos. Ha esetleg nem talál munkát a párod, a hitelt akkor is kell fizetni, ezért kell, hogy legyen tartalékotok. És havi 120000 ft-ból elég nehéz lesz megélnetek kettőtöknek úgy, hogy még havi 21 ezret elvisz a törlesztés. Másrészt később lehet szükségetek hitelre, és akkor ezért kevesebbet tudtok majd bevállalni, mert már van egy hiteletek. Harmadrészt pedig 5 év sok idő. Mi garantálja, hogy még mindig együtt lesztek? A hiteltörlesztés megosztása még akkor is nehézkes, ha elválnak a párok, és bíróság dönt arról, hogyan legyen tovább, de úgy, hogy nem vagytok házasok, hogyan fogjátok eldönteni, hogy kinek a hitele a hitel? Ki fogja továbbra is fizetni? És kié lesz az (nem tudom, hogy mire kell a pénz), amire a hitelt felvettétek?
6/7 A kérdező kommentje:
szeptemberben lesz az esküvő. elindulásnak kell a hitel, kb 1 éven belül kimegyünk Angliába
2012. jan. 7. 18:12
7/7 anonim válasza:
Szerintem felesleges hitelből lakodalmat csinálni!
Mert rengeteg a kamat és nem biztos hogy anyagilag "visszajön az ára.
Én a helyedben úgy csinálnám kimennénk összeszedjük a pénz és utána az esküvő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!