Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mi lesz a bankban elhelyezett...

Mi lesz a bankban elhelyezett pénzünkkel egy esetleges államcsődnél? Bent merjem még hagyni a kis megtakarításomat, vagy már vegyem ki?

Figyelt kérdés
Nincs állásom, csak egy kis lakásom és némi pénzem a bankban. De ha az is elveszik, felkötöm magam.
2012. jan. 3. 19:48
1 2
 11/16 Sovcsik Krisztián ***** válasza:
A te szemedben igen, hivatalos megnevezésként alffinanz tanácsadó, mert bármit közvetíthetek a pénzpiacról, nem csak biztosítást /értsd banki terméket is/, ezért tudom mindennek az előnyeit és hátulütőit.
2012. jan. 3. 23:41
 12/16 anonim ***** válasza:
0%

hihetetlen,hogy kiadjak a partkozpontban az utasitast es mar itt is,nem csak a pol.forumokon megjelennek a ballibsi katonak es kezdik a rettegest...

allamcsod kozeli helyzet,bankok allamositasa,persze...

tessek rettegni,csomagolni...

2012. jan. 4. 05:32
 13/16 anonim válasza:
Nekem több, mint 15 millió forintom van egy osztrák bankban, természetesen forintban, lekötve jövő nyárig, dolgozói számlán. Őszintén szólva elég későn jöttem rá, hogy aranyban (nem ékszer, törtaranyban), hanem kereskedelmi aranyban, aranyszámlán stb. kellene tartani a pénzt. Most már nem töröm fel, de nem kicsit be vagyok sz@rva a napokban történő dolgok miatt... Nekem ez minden vagyonom, egy lakást adtam el még tavaly, inkább 210-en végtörlesztettem, és egy szavam nem volt, hiszen mindenki saját felelősségére vett fel svájci frank alapú hitelt... És most csak kapkodom a fejem, hogy mik történnek :( Államcsőd esetén fogalmam sincs, mi lesz. Forradalom, az tuti :(((
2012. jan. 4. 13:08
 14/16 A kérdező kommentje:

Semmiféle pártnak nem vagyok tagja és híve....

Egy egyszerű magyar anyuka vagyok, aki retteg attól, hogy nem tudja eltartani gyermekét, akit egyedül nevel, jelenleg a gyesből és a kevéske tartalékából. Ha az is odaveszik, nem tudom, mi lesz velünk.

2012. jan. 4. 15:22
 15/16 anonim válasza:

ma 05:32 te nem vagy normális!

Minek kevered bele a politikát? Minden híradásból csak az folyik, hogy mennyire sz*r a helyzet, persze hogy arra gondol mindenki, hogy bebiztosítsa a nehezen megkeresett pénzét!

Egyébként azt hiszed hogy a szeretett pártocskád bármely tagja segítene neked ha egy esetleges államcsőd esetén elveszne a megtakarításod?

2012. jan. 4. 16:10
 16/16 anonim ***** válasza:

ma 13:08

Osztrák bankban Magyarországon vagy Ausztriában egy bankban van a pénzed? Nagyon nem mindegy. Hasonló cipőben járunk. Ha államcsőd lesz aminek megvan a reális esélye akkor az állam zárolja a számlákat és nem lehet hozzáférni a pénzhez ami ha forint akkor nagyon keveset fog amúgy is érni.

2012. jan. 4. 20:33
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!