Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ha kezes vagyok egy hitelben...

Ha kezes vagyok egy hitelben vehetek fel kölcsönt?

Figyelt kérdés
Öreganyámnak vagyok a kezese 4 hónapja, 1 éves törlesztésre vett fel hitelt. A barátnőmmel szeretnénk lakásra hitelt felvenni, de ezt lehet-e mindenféle kockázat nélkül, anélkül hogy a bank (OTP) kötözködne, vagy kifogásolja a kezességemet, esetleg kevesebb kölcsönt adjon? Számít-e ilyenkor hogy kezes vagyok? Van-e olyan hitel ahol nem vennék figyelembe? ...
2012. jan. 2. 17:24
 1/5 anonim ***** válasza:
Asszem akkor már bar listán vagy mint kezes...szóval nem vehetsz fel...
2012. jan. 2. 17:38
 2/5 anonim ***** válasza:

A bar lista tudom mi, a működéséről kevesebbet tudok. Az a rossz fizetők listája szerintem, s nincs köze a kezességedhez. Én úgy gondolom, ha eltitkolod nagyobb baj, mint maga a kezesség. Nyilatkoznod kell a hiteligénylésnél a jövedelmi viszonyaidról, s a téged terhelő egyéb körülményekről is. A bank azt vizsgálja, neki mennyire kockázatos hitelt nyújtani neked.

Ha mondjuk a jövedelmed havi 1 millió, van 5 db kezességed összesen 300 Ft-ra, a felveendő hitel havi törlesztőrészlete 20 ezer forint, simán megkapod.

Ha a havi jövedelmed (nettó persze) 40 ezer, a havi törlesztésed ugyanúgy 20 ezer, nem kapsz hitelt.

2012. jan. 2. 17:55
 3/5 A kérdező kommentje:
90ezres jövedelmem van. Gyári melós vagyok egy viszonylag stabil japán tulajdonú cégnél. Ezzel a jövedelemmel és kezességgel szeretnék hitelt felvenni.
2012. jan. 2. 18:26
 4/5 anonim ***** válasza:

Ennyit kapsz kézhez, vagy ennyi a bruttó? Nem sok. Necces. Mennyi lenne a havi törlesztőrészlet, milyen idős vagy, mivel foglalkozol. Lehet, hogy ezt is mérlegelni fogják.

A hitel minden bizonnyal hosszú futamidős lenne. Minél több idő telik el a teljes visszafizetésig, annál több esély van az életkörülményeid változására, amely növeli a magad kockázatát és a bankét is.

És – ugyan nem ide való, nem is illik – de ügye nagyon jó barátnőd, ha ilyenre vállalkozol!

2012. jan. 2. 18:30
 5/5 A kérdező kommentje:

Ennyit kapok. 5 éve vagyok már ennél a cégnél, nagy nevű márkás dolgokat gyárt szóval az itteni jövőm biztos, remélem összejön valami.

Köszönöm a válaszokat

2012. jan. 3. 17:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!