Ha kezes vagyok egy hitelben vehetek fel kölcsönt?
A bar lista tudom mi, a működéséről kevesebbet tudok. Az a rossz fizetők listája szerintem, s nincs köze a kezességedhez. Én úgy gondolom, ha eltitkolod nagyobb baj, mint maga a kezesség. Nyilatkoznod kell a hiteligénylésnél a jövedelmi viszonyaidról, s a téged terhelő egyéb körülményekről is. A bank azt vizsgálja, neki mennyire kockázatos hitelt nyújtani neked.
Ha mondjuk a jövedelmed havi 1 millió, van 5 db kezességed összesen 300 Ft-ra, a felveendő hitel havi törlesztőrészlete 20 ezer forint, simán megkapod.
Ha a havi jövedelmed (nettó persze) 40 ezer, a havi törlesztésed ugyanúgy 20 ezer, nem kapsz hitelt.
Ennyit kapsz kézhez, vagy ennyi a bruttó? Nem sok. Necces. Mennyi lenne a havi törlesztőrészlet, milyen idős vagy, mivel foglalkozol. Lehet, hogy ezt is mérlegelni fogják.
A hitel minden bizonnyal hosszú futamidős lenne. Minél több idő telik el a teljes visszafizetésig, annál több esély van az életkörülményeid változására, amely növeli a magad kockázatát és a bankét is.
És – ugyan nem ide való, nem is illik – de ügye nagyon jó barátnőd, ha ilyenre vállalkozol!
Ennyit kapok. 5 éve vagyok már ennél a cégnél, nagy nevű márkás dolgokat gyárt szóval az itteni jövőm biztos, remélem összejön valami.
Köszönöm a válaszokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!