Eladtam a lakásomat, így vissza fogom fizetni a hitelemet. A foglaló összegét készpénzben kaptam meg, és már ezt is be akarom fizetni a hitelszámlámra. Mennyi szokott lenni a bankokban a kp-befizetés díja?
Úgy ahogy az előttem szóló írta, beszélj először velük. Kérdezd meg, hogy hogyan járnál a legjobban.
Rengeteg plusz admin költséget raknak rá, attól függően hogyan fizeted és a kamatot se mindegy hogy hogyan számolják.
Még az is lehet, hogy akkor jársz a legjobban, ha most lekötöd a pénzt és havonta továbbra is törlesztesz belőle.
Beszélj a bankkal!
Ha eladtad a lakásodat, akkor megállapodtatok abban a vevővel, hogy mikor fogod tehermentesen átadni a lakásodat. Ez úgy szokott történni, hogy a vevő vagy fizet neked annyi előleget, foglalót, amivel végtörleszteni tudsz annál a banknál, ahol felvetted a hitelt, vagy a vevő maga is hitelt vesz fel és abból fizet. Ilyenkor a vevő bankja fizeti ki a Te hiteledet, e Te tartozásodat a vevő bankja egyenlíti ki.
Az adásvételi szerződésben minden lépés szerepel határidőkkel. Az is meg van határozva, hogy mikor kerül a vevő tulajdonába a lakásod és az is, hogy mikor kerülhet birtokon belül. Ilyen esetben először tehermentesíteni kell az ingatlant és csak ekkor kapod meg a teljes vételárat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!