Anyuka kérdése:
Alaphelyzet: Diákhitel, amelyet a hitelközpont öt év rendes fizetés után, három havi csúszás miatt felmondott. Most a NAV közteherként behajtja. Egyéb jövedelmeink is vannak. Mire számíthatunk? Milyen határidőink vannak? Véd-e a szoc. Pol?
Figyelt kérdés
Kaptunk tőlük egy levelet, hogy mivel az összeg a fél milliót meghaladja és ők úgy látják, hogy fél éven belül nem térülhet meg, bejegyezteti a végrehajtási jogot, amelyet nekem kell kifizetnem. Mellékeltek egy 6600Ft-os csekket. Az én hitelem 1,2 millió, a férjemét is záros határidőn belül felmondják az 1,7 millió. A házunkat jelzálog terheli szocpollal. Mi januártól 300e/hó ütemezéssel elkezdjük az adóhatóságnak törleszteni. No de mennyi időnk van a visszafizetésre? Véd-e ebben az esetben bennünket az, hogy szociálpolitikai támogatás miatt az ingatlan 2014 áprilisig elidegeníthetetlen? Felmondja-e a bank a kb.30 milliós házunkra adott 15 millió forintos jól fizetett hitelünket, ha bejegyzi az árverezési jogot a NAV? Semmit nem tudunk és hiába hívtuk fel az ügyintézőt az adóhatóságnál úgy beszélt velünk, mintha a seggéből rángatott volna ki bennünket. Három gyermeket nevelünk és fizetni is akarunk. De ezt mindenki lesz˛˘°^°@ta magasról.2011. dec. 13. 15:09
1/2 anonim válasza:
ha a NAV is jelzálogot jegyeztet be az ingatlanra, akkor a bank (hiába fizetitek azt a hitelt rendesen) veszélyben érzi a fedezetét. Ha a bank veszélyben érzi a fedezetét, akkor felmondja a szerződést. Senki nem szereti a sorban álló igénylőket... Tehát mielőbb el kéne kezdeni ezt is törleszteni, egyeztetni velük. Tudom, könnyű ezt innen mondanom, de még nagyobb bajotok származhat belőle, ha nem ezt teszitek.
2/2 anonim válasza:
sajnálom hogy így jártatok, én mindenkit próbálok lebeszélni a diákhitelről.... és sajnos igen nagy szemétségnek tartom a diákhitelek reklámozását, meg hogy a sok egyetemistával elhitetik, hogy a fejvadász cégek által azonnali több százezres fizetésű állása lesz. Sajna ilyen szemét bankcentrikus világban élünk :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!