Vehetek fel diákhitelt? Ha nem mit csináljak? SOS!
csak felsőoktatásban adnak, a banktól pedig nem kapsz, ha nincs munkád.
ezzel be is zárult a lehetőségek köre.
tudom hogy nem vigasztal, de idén nálunk is elmarad a karácsony, örülünk ha nem kapcsolják ki a gázt.
Köszi első! sajnálom,hogy neked is ilyen a helyzeted...:(
Második: nem vagyok cigány...xĐ
Örülj, hogy nem kapsz hitelt. Ne haragudj, de mégis mire akarod fölvenni??? Így is van hiteletek.
Javaslom, keress rá az adósságspirál, adósságcsapda kifejezésre. Minden egyes hitellel mélyebbre rántjátok magatokat.
Miért nem tudnak dolgozni a szüleid? Biztos, hogy semmit nem tudnak csinálni? Ha mozgásképtelenek, akkor természetesen nem szóltam semmit. De te el tudsz menni diákmunkára. A helyzetetekből egyedül az az út vezet kifelé.
Ja értem. Hát bocs, lehet úgy érzed, hogy szívtelen vagyok, de ez nem igaz, gondolj bele abba, amit írok.
Először is ha a szüleidnek ilyen problémája van, attól még nem munkaképtelenek. Meg kell keresni a módot, hogy tudnak dolgozni. Anyósom pl. szintén nem bírja a sok munkát, így négy órában dolgozik adminisztrátorként egy szervezetnél, heti két alkalommal. Ezt még meg tudja csinálni, és a rokkantnyugdíját ki tudja egészíteni vele. De pl. anno a zongoratanárom teljesen vak volt, mégis tudott tanítani. Egy barátnőm miután nem értett semmihez és alkalmatlanná vált a fizikai munkára, elkezdett szárazvirágból díszeket készíteni, és azt árulja most.
Biztos vagyok benne, hogy a szüleid is találhatnának maguknak valamilyen munkát, ha akarnának. De tényleg akarni kell, ráadásul mostanában nagyon kell.
Másodszor te komolyan gondoltad azt, hogy a hitel lett volna a KIÚT??? Nem, a kiút soha nem a hitel. A hitel csak mélyebbre ránt a mocsárba. Komolyan nem értem, mit nem értesz ezen? Inkább azon gondolkozzatok, hogy lehetne visszafizetni az eddig felvett kölcsönöket, vagy legalább megoldani, hogy ne kelljen többet felvenni.
Azt meg, hogy suli mellett nem tudsz dolgozni, nem tudom elhinni. Én anno tudtam. Vagy ma már minden este és minden hétvégén gyakorlat van? Ha igen, akkor nem szóltam. De ha nem, akkor bizony van időd dolgozni.
Értsd meg, a hitellel csak nehezítenétek a helyzeteteket. Gondolj bele, mennyi hiteletek van most? kétszázezer? ötszázezer? Miből és mikorra fogjátok visszafizetni, ha a szüleid nem hajlandók elmenni dolgozni, holott később még öregek is lesznek a rossz fizikai állapoton kívül.
kedves utolsó...
1.nem azt kérdeztem,hogy mi a véleményed a hitelről,hanem az,hogy hogyan oldjam meg a problémát...
2.nem mondtam egy szóval sem,hogy hitelre vagyunk eladósodva,az kéne még!
3.nem kértem kioktatást,nagyon okosnak érzed magad...pedig...mindegy
4.keresnek anyuék munkát,de itt helyben ez nemigen adatik meg,eljárni máshová meg nincs idő...jah,de azt hiszem nem kell neked magyarázkodnom...
Azért érdekes, ebben az országban hogy-hogynem mindenkinek fáj valamije, mindenki béna és sánta, de ha mégsem, valami okot mindenki talál arra, hogy ne tudjon dolgozni.
Franc essen már bele, egy ismerősöm apja 60 éves, fáj mindene, de 12 órát lehúz a futószalag mellett, és nem a panaszkodik.
Amúgy meg hallgass az előző válaszolókra. Hitelt ne vegyél fel, mert azzal max. annyit érsz el, hogy bebizonyítod a saját inkompetenciádat.
Kedves kérdező, sajnálom, ha így értelmezed, amit írtam. Nem a hitelről való véleményem írtam ugyanis le, hanem azt, hogy a hitel nem oldja meg a problémát.
Mindezt segítő szándékkal, mert végignéztem már néhány család tönkremenését, akik mind úgy kezdték, ahogy te leírtad. Gondoltam, hátha sikerül ráébresztenem téged, hogy a hitellel csak rontasz a helyzeteteken - nem az én véleményem szerint, hanem tények alapján.
Természetesen a te döntésed, hogy melyik utat választod, mindenesetre remélem, előtte legalább egyszer átgondolod és utánajársz annak, amit írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!