Végtörlesztés? Csapda?
Csak figyelmeztetnélek titeket, hogy egyik ismerősöm végtörlesztett úgy, hogy a rokonai összedobták neki a pénzt és mindenkihez kiment az APEH, hogy honnan van a pénz...
Ha tudtok ti is hasonló buktatókat, segítsetek egymásnak, ha már senki nem segít rajtatok!
Én nem vagyok érintett az ügyben (szerencsére), de azért ezen elképedtem...
Szerintem az ismerősöd nem mondott igazat.
Azt nem mondom, hogy ez nem lehet egy valós probléma a jövőben, de a vagyonosodási vizsgálatok nem úgy néznek ki, hogy az APEH kimegy megkérdezni.
"A banknak konkrétan nem lehet tudomása arról, hogy a pénz honnan van."
Ezt cáfolnám. Amit én kitöltöttem végtörlesztési bejelentést, azon be kellett jelölni, hogy milyen forrásból származik a pénz. (Bankhitel vagy saját erő)
Gondolom a PSZÁF vezet erről statisztikát és múltkor be is jelentették, hogy kb. 700-an törlesztettek hitelből, a többiek kb. 30.000-en saját erőből.
Nem kiment megkérdezni, hanem küldte a levelet...
De nekem édesmindegy! Gondoltam szólok, aztán mindenki odateszi magában, ahová akarja...
Köszönjük a figyelmeztetést.
Viszont az valóban elgondolkodtató, hogy vajon mégis honnan tudta a bank, hogy az ismerősödnek kik adták össze az összeget. Mert addig oké, hogy be kell írni, hogy saját erőből vagy hitelből van-e a végtörlesztés, de gondolom ennél pontosabban nem kérik a pénz forrásának megnevezését. Tehát gondolom nem kérdezik ha önerőből történik, akkor honnan van az összeg. Ismerősöktől-e, ha igen, akkor pedig kiktől pontosan, hogy hívják őket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!