Lízingelt autónk volt, a bank lefoglalta, eladta. A bank felé 2 M ft-al tartozom, ezt bírósági úton érvényesítették.1 éve fizetem a bíróság által meghatározott havi összeget 50000 ft-ot. Mi van ha nem fizetem?
"Mi van ha nem fizetem?"
Ráfázol! Ilyen esetben neked nincs döntési jogod! Fizetned kell! Ha nem, akkor mindened elveszted, mert a bank nem hagyja veszni a pénzét!
A lízingelésnek van egy ilyen hátulütője.
Ha nem tudják fizetni, vagy még a lízingelés alatt ellopják, vagy totálkáros lesz, akkor is tovább kell fizetni az árát a bank felé, még akkor is, ha már nincs a tulajdonodban. Sőt, például a biztosító kárrendezése esetén a kártérítés is a bankhoz fog befolyni, mivel ez idő alatt a bank tulajdona a gépjármű.
Tehát a hitelfelvevő fizeti 5 évig a kocsi részleteit, ellopják, a biztosító fizet, de nem a hitelfelvevőnek, hanem a banknak, kocsi már nincs, de a hitelfelvevő fizeti tovább még ezer évig a már nem létező kocsi törlesztőrészeit. Ez a buli a hitelekben...
Sajnos fizetned kell.
Amugy az en biztositasomban van egy olyan kulon resz, nemtom hogy hivjak, hogy olyan esetben, ha a kocsi elparologna (lopas,tuz,total), akkor a biztosito nem a kocsi aznapi piaci erteket fizeti a banknak helyettem, hanem a teljes osszeget ami meg hatravan a hitelbol(lizingbol).
Mondjuk ha nem tudnek fizetni akkor ja, hozzam is jonnenek es elvinnek a verdat en meg fizethetnek. Illetve (kulfoldon elek) itt ugy van, hogy torveny szerint levonhatnak a fizetesembol az osszeget. Ha munkanelkuli lennek akkor meg elviszik a TVm...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!