Végtörlesztésből visszaigényelhetem az adót?
Figyelt kérdés
A hitelemből minden évben 120 ezer forintot adóbevalláskor visszaigényelhettem. Ha januárban végtörlesztenék abból is visszajárna?2011. nov. 10. 14:55
1/4 anonim válasza:
A végtörlesztési törvény erről nem rendelkezik. Elvileg a végtörlesztett összeg is alapja az adókedvezménynek, tehát jár. (A törvény azt írja "előtörlesztés is", tehát van egy kicsi bizonytalanság, hogy a teljes tőketörlesztésre is vonatkozik-e.)
Ha januárban végtörlesztesz, akkor már csak 2013-ban jár vissza. Arra is figyelj, hogy most már csak családi pótlékre jogosultaknak jár a kedvezmény, mert az öt év kifutott már idén is.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Igen,tudom, hogy 2013 viszont jövőre ugye még jár az idei adókedvezmény, akkor gondoltam , hogy a végtörlesztéssel várnék 2-3 hetet és csak januárban fizetném le. Remélem összejön :-)
2011. nov. 10. 16:54
4/4 A kérdező kommentje:
Hát igen megpróbálok "cseles lenni" ugyanis a szocpolt nem adták meg. Hosszú történet de azt tudom ha sikerül lefizetnem a hitelemet ez a bank még a folyószámlámat sem fogja kezelni messzire elkerülöm. Az ügyintéző az elmaradt szocpolra azt mondta ez egy faramuci helyzet. Na ez is az lesz....
2011. nov. 10. 19:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!