Kell -e utalnom pénzt az értékpapírszámlámra?
Van egy junior számlám, azon van egy bizonyos összeg, amit részvények vásárlására szeretnék fordítani.
Ma nyitottam egy értékpapírszámlát, de nem tudom, hogy ha venni szeretnék részvényt, ahhoz előbb át kell utalnom egy összeget az értékpapírszámlára?
Jah és OTP.
Nem otp-s vagyok, de ez szerintem mindenhol így van:
Ha neten bankolsz, és van online hozzáférésed az értékpapírszámládhoz, akkor vezesd vagy utald át a szükséges összeget az értékpapír számládra.
De ha rám hallgatsz, ne vacakol otp-s számlával magasak a tarnzakciós díjak,inkább valamelyik diszkontbróker cégnél pl. Randomcapital-nál nyiss számlát (ingyenes számlavezetés, nagyon kedvező tranzakciós díj).
Nem mindegy, hogy 100.000 Ft-nyi részvény adás vétel után 1600 vagy 400 díjat fizetsz. Lehet ez most így kicsinyes, de számold ki 50 tranzakcióra és 500.000 forint forgatására.
ja és TBSZ számlát kérj, ha nem veszed ki 3 évig róla a pénzt, akkor csak 10% a kamatadó, 5 év után 0
De ha kiveszed előbb akkor sincs semmi, a szokásos 16%-ot fizeted a nyereség után. tehát nincs büntetés, ezért inkább TBSZ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!