Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » LTP-vel nem végtörleszthetek...

LTP-vel nem végtörleszthetek 180forinton?

Figyelt kérdés

ltp=lakástakarék-pénztár

Megadtuk a megbízást a lejárt ltp kiutalásához, amelynél a teljes szerződéses összeget kérjük (megtakarítás+állami támogatás+hitel). Ez az összeg azonban nem fedezi a chf adósságunkat. a többi tartozást saját pénzünkből törlesztjük. Lehet, hogy ltp-hitel felhasználásával nem végtörleszthetünk, mert a hitelösszeg nem fedezi a teljes tartozást? a bankban azt mondták, hogy lehet nem "egyösszegben" is végtörleszteni. ez szerintem tuti nem igaz, hiszen mindenhol azt olvasom, hogy csak "egyösszegben" lehet.

úgy akarja az ltp-t intéző hiteltanácsadó, hogy először a megtakarításból rendezzük a tartozás nagy részét, s utána a fennmaradó tartozásról vigyük az igazolást, amit már fedez a felvenni kívánt ltp-hitelösszeg. ilyet szerintem nem tehetek, ha 180ft-on akarok végtörleszteni, nem?

2011. okt. 7. 16:58
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Akkor már az is megoldás, hogy a kiváltandó hitellel azonos összeget igényelsz, és miután lezárult az egész hercehurca, a spórolt pénzedből előtörleszted. Lesznek bizonyos járulékos költségei (magasabb folyósítási jutalék és közjegyzői díj, előtörlesztési díj).

Érdeklődj, számolj, még van majdnem három hónap, hogy elindítsd.

2011. okt. 8. 10:37
 12/16 A kérdező kommentje:

ezt a megoldást biztos nem választjuk! dehogy veszek fel annyi hitelt! 9milliót 1,3millió helyett?

azért köszi a javaslatod.

2011. okt. 8. 12:58
 13/16 anonim ***** válasza:
Ja, úgy biztosan nem éri meg.
2011. okt. 8. 13:14
 14/16 A kérdező kommentje:
miért csak szabadfelhasználású hitelt vehetek fel? a lakáshitel célja a chf jelzálogos lakás lenne, de csak a hitel fedezeti ingatlana lenne csak a haszonélvezettel terhelt tehermentes ingatlan.
2011. okt. 8. 13:18
 15/16 anonim ***** válasza:

Annyit azért jeleznék, hogy nem vagyok szakértő, szóval ha biztosat akarsz tudni, akkor inkább a bankban érdeklődj.

Nem tudom, hogy hitelkiváltás esetén a fedezeti ingatlannak meg kell-e egyeznie az eredeti hitelcéllal.

Mindenesetre a szabadfelhasználású, más ingatlanra terhelt hitelnek egy hatalmas előnye van, azon túl, hogy minden értelmezés szerint egy összegben tudsz törleszteni. Nem okozhat gondot a 60 napos határidő. Amikor megvan a pénz, bejelented, és akár már aznap meg is csinálják.

Azért is hangsúlyoznám, hogy nagyon járj utána, és kérdezősködj, mert LTP-vel kombináltan akarsz kiváltani, az pedig egészen biztosan nem lesz egyszerű történet

(Én az Ersténél váltottam ki hitelt (spórolt pénzből+baráti kölcsönből). Aznap könyvelésre került az egész tranzakció, úgy, hogy akkor adtam megbízást a lekötött betéteim feltörésére. Így könnyű.:)

2011. okt. 8. 15:13
 16/16 A kérdező kommentje:

én is az ersténél szeretnék végtörleszteni. az ersténél mi is feltörjük a lekötött betétünket, de még van más bankoknál és tak.szövnél is lekötve megtakarításunk, tehát még azokat is át kell majd utalnunk, és ehhez jönne hozzá az ltp és az ltp-hitel.

remélem, megoldható lesz majd a tervünk!

köszi a segítséged!

2011. okt. 8. 16:36
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!