Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Felvettem 10 millió svájci...

Felvettem 10 millió svájci koronát hitelbe,180-on hogy törleszthetném?

Figyelt kérdés
Nem értek a pénzügyekhez nagyon, légyszi úgy válaszoljatok, hogy bárki megértse!
2011. szept. 26. 16:20
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Ha van annyi forintod, akkor bemész a bankba és letörleszted. Meg fogják mondani, mennyi lesz a végösszeg. Elfogadták a törvényt, csütörtökön már mehetsz.

Amúgy nem az adófizetők pénzéből kapsz segítséget, ezt a bankoknak kell benyelniük, akik nyilván majd valahogy továbbhárítják az ügyfelekre.

2011. szept. 27. 07:10
 12/21 anonim ***** válasza:
Én nem értem hogy nyertél rajta,ha 180-as árfolyamon vetted fel, akkor most elvileg többet fizetsz vissza nem?
2011. szept. 27. 17:24
 13/21 anonim ***** válasza:
ha jövedelemoldalról megfelelsz a banknak és az ingatlan is elfogadható fedezet, akkor gondolkozhatsz hitelkiváltásban. Nem mindenkinek lesz jó döntés a ft hitelre váltásban.
2011. szept. 28. 23:45
 14/21 anonim válasza:

Igen végtörlesztheted... De szerintem sem árt egy kicsit tisztában lenni a pénzügyekkel. Persze nem kell bankárnak lennie mindenkinek, de azért mégiscsak... na...

[link]

2011. okt. 10. 10:19
 15/21 anonim ***** válasza:

Ha a svájci frank 180 Ft alatt volt épp amikor felvetted, tehát a folyósított összeg a folyósítás napján nem haladta meg a 180 Ft-ot és van egy összegben annyi pénzed amennyi most a fennálló tartozásod akkor igen kifizetheted egyben a banknak.

Vagy kiválthatod forintos hitellel, ha jogosult vagy rá.( ( Új hitel bírálat,jövedelem vizsgálat értékbecslés...stb.) Ez annyiból jó, hogy a fennálló tőketartozásod 180-on be lesz "betonozva", viszont a törlesztőrészleted kb. annyi lesz vagy nagyobb, mint most a CHF hitellel.

Törleszteni havonta 180-os rögzített árfolyamon megint más tészta. Ott 3 évre rögzítik a 180 FT mellett a CHF-os (svájci frankos)hiteled törlesztő részletét és a különbözeted (ami a 180-os árfolyam felett keletkezik) szépen gyarapodik egy háttér számlán és tőkésedik meg kamatozik.

2011. okt. 10. 11:14
 16/21 A kérdező kommentje:
Koszi!
2011. okt. 10. 11:56
 17/21 anonim ***** válasza:
Még ha teoretikus is a kérdés, persze, h jól járt vele. Alacsony kamat CHF-re, és most a kedvező végtörleszés, nem kérdés, h tiszta nyerő buli. De én, mint a "többi adófizető" ezt is állom...
2011. okt. 10. 18:36
 18/21 anonim ***** válasza:

Fúúúú...bocsi most offolok!

"Nyugodj meg, a banki tanácsadó nagyon jó pénzt keres azzal hogy te felvettél egy 10 millió forintos hitelt amiről azt sem tudtad mi fán terem, úgy kell neked........." 09.26 19ó valahány perce

Nos hogy egy kis tiszta vizet öntsek a pohárba!Nem keres jó pénzt a banki tanácsadó azzal, hogy bárki is hitelt vesz fel a banktól.Maximum örül, ha megvan a rászabott teljesítmény terv és nem rúgják ki ha nincs meg a tervszáma. Régen ugyan volt bónusz meg "jutalék",ez a kiadott tervszámoktól függött., ha 100 % felett megvolt az adott fiók teljesítménye, akkor esetleg jogosult volt az ügyintéző 1-2 ezer forint plusz jövedelemre. A közvetítők meg megkapták a jó kis 2-3-4 %-ot is ügyletenként :-/ Na ez volt a nagy hiba, mert ők aztán fűnek-fának nyomatták a hitel ajánlatokat, házhoz mentek és ködösítettek....

Hitelügyintéző voltam/talán leszek ha visszavesznek gyesről, de nekem senki fia ne állítson be az ördög ügyvédjének , amikor az ügyfél bejön, hogy ennyi meg annyi hitel kell, MOST ÉS AZONNAL, nem én ráncigáltam be a fiókba és tartottam fegyvert a fejéhez, hogy márpedig aranyapám felveszed a hitelt, aláírod és kész!

Egy másik hozzászóló válaszára reagálva:

Másodsorban , aki 180-on vette fel a hitelét, az csak annyit nyer a dolgon, hogy nem a 230-240 Ft-os árfolyamon fizeti vissza a hitelét, hanem azon amin felvette, épp ezért nem engedik a 180 felettieknek hogy ezen törlesszenek.

A bankoknak kell állni a különbözetet, a bankok meg majd a dolgozókon verik le a balhét. Kirúgások elé nézünk ám, úgy sejtem!

Egyébként meg nem mindegy mire költi állambácsi az adódat/adónkat, így is-úgyis levonják ha van miből és arra költik amire akarják a beleszólásunk nélkül!

2011. okt. 12. 13:06
 19/21 anonim ***** válasza:
Ja bocsi ! A válaszom utolsó része a kérdezőnek is szól!
2011. okt. 12. 13:08
 20/21 anonim ***** válasza:

"Nem keres jó pénzt a banki tanácsadó azzal, hogy bárki is hitelt vesz fel a banktól."

Akkor szerinted miért és miből kaptad a fizetésed úgy mellékesen?

2011. okt. 12. 13:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!