Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Előfordult már, hogy családon...

Előfordult már, hogy családon belül adtatok kölcsön valakinek?

Figyelt kérdés
Ha igen milyen feltételekkel? Milyen kamatozással?
2011. szept. 21. 06:24
1 2
 11/12 anonim válasza:

Családon belül kölcsön? Milyen kamatozással? Úristen. Az ajándék lenne a természetes családon belül, nem a kölcsön. A kamat pedig szégyen, hogy egyáltalán felmerül. Ha a családtagjaitokkal ilyen sóherek vagytok, akkor milyenek lehettek egy idegennel? Vagy mondjuk egy rászorulóval, például egy hajléktalannal?

Külön kiemelném a 8-as válaszolót, szégyenletes kisstílűségről tett tanúbizonyságot és még csak észre sem veszi. Először leírja, hogy "persze kamat nélkül" adott kölcsön, aztán meglepődik, hogyha sértődés lenne abból, hogyha kiszámolná a kamatveszteségét. :DDD Közben pedig előadja, hogy nem kicsinyes és attól fél, hogy annak fog tűnni, ha ezt megteszi. :D Nevetséges.

A 9-es válaszolót sem hagyom szó nélkül, aki előadja, hogy nem számolják, hogy ki kinek lóg szívességgel, miközben hát éppen ezt teszi. Milliméterre pontosan tudja, hogy ki-kinek-miben segített valaha, és kijelenti, hogy előbb utóbb úgyis visszaadják neki.

A 10-es pedig emiatt irigykedik. :DDDDDD

2021. nov. 25. 22:36
 12/12 anonim ***** válasza:

11-es!

Neked mi a bajod? :)

Kölcsön adsz. Pénzt. Amiért Te adott esetben megdolgoztál, és valószínűleg magadra vagy/és a családtagjaidra költenéd, nem másra. Ptk. szabályozza függetlenül attól, hogy milyen rokonsági fokban vagy azzal, akinek adsz. Ismétlem: kölcsönt adsz, nem ajándékot. Sokszor nem ezer forintokról beszélünk, hanem akár milliókról is.

A 9-es barátokról is beszél, nem csak családtagokról. Nyilván egyik szívesség többet ér, mint egy másik, és ezek "piaci értékét" nem számolgatják, ez volt a mondandója lényege. A piaci érték lényegében az, hogy mennyit kellett volna fizetni, ha egy szolgáltató végzi el a haverok, családtagok helyett mondjuk a "mentést".

Láthatóan Te még nem jártál rosszul egyik családtagoddal sem. Én most a Te irányvonaladat követve merem feltételezni Rólad, hogy azért nem, mert még nem adtál kölcsön senkinek, olyan fukar vagy. Kritikus lelkem, nehogy megsértődj a kritikán! :)

Csak hogy legyen min' élcelődnöd: Tesómnak (vér szerinti és együtt nőttünk fel) nem voltam hajlandó kölcsön adni csak úgy, ha az ingatlanára jelzálogjogot jegyeztettünk be a kölcsön biztosítására. Erre varrjál gombot! No vajon miért? Mert annyira lelketlen vagyok, hogy annak ellenére, hogy meg sem érdemli, kihúzom a pácból anyagilag, de vagyok annyira naív, ismerve Őt, hogy elhiszem neki, meg is fogja adni ezer év múlva, ezért vagyok olyan szemét, hogy bebiztosítom azt, hogy tényleg úgy is legyen.

Az Istenit! Most jut eszembe! Kamatot meg nem kértem rá! Fene egye meg, most sem fogok meggazdagodni.

Ja! Hajléktalanoknak nem adok pénzt. Ez nálam alap. Senkinek nem fizetem a pálinkáját és a cigijét. Viszont kaját veszek nekik olyat, amilyet csak akarnak. Egye fene, egyszer még buszjegyre is adtam pénzt az egyiknek, mert állítólag munkát ment keresni. Azóta is keresi, már vagy 8 éve.

Neked is szép napot!

2021. nov. 26. 05:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!