Kislányomnak szeretnék a bankszámlájára minden hónapban pénzt rakni. Na de forintba vagy euróba legyen?
Én sem javaslom a bankot, pláne, ha hosszútávra szeretnél pénzt megtakarítani a kislányodnak (ami igen dicséretes és szükséges).
A forintot én nem írnám annyira le. Azért nem, mert még mindig értékállóbb, mint a forint. De ez egyéni meglátás kérdése.
Én még forintban kezdtem takarékoskodni a keresztlányomnak anno 5 éve, de ma már nem biztos, hogy így járnék el. Biztos viszont, hogy jó helyen kezdtem el a megtakarítást, ezt a hozamértesítők is igazolják a válságos időszakban is +8%-os hozam! :)
A Start számla egy jó dolog, ha nincs más megoldás, az Állam hozzárak 10%-t, de milyen áron? Az egyik, hogy nem adnak mellé kamatot vagy keveset, a másik pedig, hogy mindent megszabnak mit és mikor lehet vele tenni.
Startszámla lényege: 18 éves korában megkap a gyerek X Ft-ot. És akkor mihez kezd vele?
Megtakarítás: nem ad hozzá az állam semmit, de cserében nem is vár el semmit, hogy ki mikor hogyan nyúl hozzá.
Az első rész a középiskola: 14-19 éves korig általában
Start számla: nem lehet hozzányúlni
Megtakarítás: 14 és 19 éves kora között is ki lehet vonni belőle, pl. ha az iskola szervez egy külföldi utat, vagy cserediák programot, +órákra, szakkörökre, SPORTRA!
A középiskolák nagy része és körülbelül a diákok fele tanul nyelvet, ez sem 2 fillér.
Összegzésben, ha valaki rugalmasan és megtervezve szeretne adni valamit a gyermekének, akkor a megtakarítás jöhet szóba pl: Union, Aegon, K&H, Aviva, Uniqa, Generali, stb, ezek közül ki kell választani azt amelyik személyre szabottan a legjobbat tudja nyújtani.
Vagy ha valaki 18 éves korában a gyerek kezébe szeretne adni X Ft-ot , akkor start számla valamelyik banknál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!