Járhat vmilyen hátránnyal, hogy a fizetést hetente kapom?
A kérdés még csupán elméleti. Láttam egy hirdetés (amire még nem tudom, hogy jelentkezek-e), ahol heti bért írnak.
Még nem is hallottam ilyenről. Persze, anno vendéglátóban dolgoztam, ott naponta kaptuk kasszából a fizetést.
Lehet ennek vmi hátulütője pl. egy majdani lakáshitelnél vagy bárminél?
Sztem szerencsés vagy, mert ugye sokan csak egyszer kapják és a fizikai munkások 8-10-én a számlák bejövetele után... És legalább nálad nincs hogy hónapvégére elköltöd az egészet.... Nincs is jobb mint havi fizuosztás előtt vagizni hogy neked még mindig van pénzed:D... az a sok irigy tekintet:D
21/L
Elsőnek köszönöm szépen!
Második! Neked is, bár nem a kérdésre válaszoltál.
A gondom az, hogy nem tudom hogy a bankok hogyan viszonyulnak az ilyenhez, pl. folyószámlahitel vagy áruvásárlási kölcsön kapcsán.
Én napi vagy heti bért adok az emberekeimnek (feketén), de hivatalosan a bejelentett munkabérüket havonta kapják meg.
Lehet, hogy itt is ez a helyzet: bejelentenek 4-8 órára pl minimálbérre, de valódi kialkudott béredet feketén hetente kapod kézbe.
A bank havi viszonylatban kéri a jövedelmi viszonyokat. Abszolút nem számít, hogy neked 4-én, 11-én, 18-án és 25-én jön fizetésed. A munka törvénykönyve is azt írja, hogy a munkáért járó bért a tárgyhót követő hónap 2-áig/10-éig ki kell fizetni. Azt nem, hogy ezt egyszerre kell megtenni.
A bank folyószámlahitelnél azt ellenőrzi, hogy egy hónapban mennyi bér jellegű utalás érkezik a számládra. Ha a munkáltatód jövedelemigazolást állít ki, azt is havi bontásban fogja megtenni, mint ahogy az APEH felé is esélyesebb, hogy havonta fog vallani, miért dolgozzon pluszban háromszor? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!