Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » A bank megváltoztathatja az...

A bank megváltoztathatja az utalás összegét azért, hogy levonja abból az utalási díjat?

Figyelt kérdés

Amerikai bankba utaltam pénzt magyar fióktelepből(másik bank), és az utalás díját a kedvezményezett állta a megbízásom szerint.

Nem kaptam értesítést arról, hogy a kedvezményezett nem vállalja az utalási díjat. Egyébként is úgy tudom, hogy az utalási összegen felül szokták ráterhelni a számlára a díjat, és volt annyi pénz a számlán, hogy ezt megtehették volna,viszont úgy gondolom,ehhez is meg kellett volna kérni az engedélyt tőlem(utaló ügyfél).

Nem tudják megmondani az ügyintézők, hogy mi az oka annak,hogy kevesebb pénz ment át, a felelősséget a másik bankra akarják hárítani,miszerint ő vonta le magának az utalási díjat.

Van ilyen egyáltalán, hogy az ügyfelek beleegyezése nélkül változtatja a bank az utalás összegét, és az utalási díjjal is önkényesen rendelkezik?

Úgy néz ki, mintha azért alakítaná így a bank a helyzetet, hogy tegyek újabb utalási megbízást, amiből nekik nyereségük lehet (utalási díj).

Egyéb ötlet? Kihez lehet fordulni ezzel a problémával?

A jegyzőkönyvben is felvették azt az összeget,amit utalni szerettem volna,telefonon is ezt mondják nekem,csak a gyakorlatban másképp mennek a dolgok!

2011. szept. 2. 18:32
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Ez részletes válasz volt,köszönöm,és érthető.

A helyzet az,hogy mivel nem vállaltam az utalási díjat,ezért kevesebbet kapott a kedvezményezett,és most igényt tartana arra a hiányzó összegre,amit levontak.

Ilyenkor mi a helyzet?

2011. szept. 2. 22:02
 12/16 A kérdező kommentje:
Arra számítottam,hogy ha kiderül,hogy az a helyzet áll fent,hogy a kedvezményezett nem szeretne utalási díj költségeibe bocsátkozni,akkor megkeres a bank,hogy utólag tőlem levonják ezt a számlámról, és az összeg gond nélkül átmegy,és nem kell újabb utálási megbízást tennem.
2011. szept. 2. 22:04
 13/16 anonim ***** válasza:

A kedvezményezettnek nincs választási lehetősége, a költségmegosztás módját az átutalást indító határozza meg a megbízásban.

Ha a kedvezményezett igényt tart erre az összegre, akkor sajnos újabb utalást kell indítani OUR-os költségviseléssel.

2011. szept. 2. 22:23
 14/16 A kérdező kommentje:

Jó,hát ezt jó lett volna tudni,hogy nem választhat a kedvezményezett.Nem értem miért kellett azt mondani a banki ügyintézőnek,hogy eldöntheti a kedvezményezett,hogy mit akar.

Ez komolyan arra volt jó,hogy hazudott,hogy kétszeresen kapja meg az utalási költséget?

2011. szept. 2. 22:26
 15/16 anonim ***** válasza:
Ha még nem utaltad el a különbséget, akkor szerintem ne foglalkozz vele. Te nem vagy köteles a külföldi fél bankköltségét viselni.
2011. szept. 2. 22:36
 16/16 anonim ***** válasza:
Tulajdonképpen egyesség kérdése az egész, de SHA a korrekt és logikus.
2011. szept. 2. 22:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!