A bank megváltoztathatja az utalás összegét azért, hogy levonja abból az utalási díjat?
Amerikai bankba utaltam pénzt magyar fióktelepből(másik bank), és az utalás díját a kedvezményezett állta a megbízásom szerint.
Nem kaptam értesítést arról, hogy a kedvezményezett nem vállalja az utalási díjat. Egyébként is úgy tudom, hogy az utalási összegen felül szokták ráterhelni a számlára a díjat, és volt annyi pénz a számlán, hogy ezt megtehették volna,viszont úgy gondolom,ehhez is meg kellett volna kérni az engedélyt tőlem(utaló ügyfél).
Nem tudják megmondani az ügyintézők, hogy mi az oka annak,hogy kevesebb pénz ment át, a felelősséget a másik bankra akarják hárítani,miszerint ő vonta le magának az utalási díjat.
Van ilyen egyáltalán, hogy az ügyfelek beleegyezése nélkül változtatja a bank az utalás összegét, és az utalási díjjal is önkényesen rendelkezik?
Úgy néz ki, mintha azért alakítaná így a bank a helyzetet, hogy tegyek újabb utalási megbízást, amiből nekik nyereségük lehet (utalási díj).
Egyéb ötlet? Kihez lehet fordulni ezzel a problémával?
A jegyzőkönyvben is felvették azt az összeget,amit utalni szerettem volna,telefonon is ezt mondják nekem,csak a gyakorlatban másképp mennek a dolgok!
Ez részletes válasz volt,köszönöm,és érthető.
A helyzet az,hogy mivel nem vállaltam az utalási díjat,ezért kevesebbet kapott a kedvezményezett,és most igényt tartana arra a hiányzó összegre,amit levontak.
Ilyenkor mi a helyzet?
A kedvezményezettnek nincs választási lehetősége, a költségmegosztás módját az átutalást indító határozza meg a megbízásban.
Ha a kedvezményezett igényt tart erre az összegre, akkor sajnos újabb utalást kell indítani OUR-os költségviseléssel.
Jó,hát ezt jó lett volna tudni,hogy nem választhat a kedvezményezett.Nem értem miért kellett azt mondani a banki ügyintézőnek,hogy eldöntheti a kedvezményezett,hogy mit akar.
Ez komolyan arra volt jó,hogy hazudott,hogy kétszeresen kapja meg az utalási költséget?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!