Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » A valutáknál mit jelent hogy...

A valutáknál mit jelent hogy vétel, eladás? Hogy mennek ezek? Valaki legyen olyn kedves és magyarázza el nekem!

Figyelt kérdés
2011. aug. 26. 02:07
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

A valuta vetel/eladas arfolyam bankonkent es valtohelyenkent valtozik, de a lenyeg ugyanaz. A veteli arfolyam mindig alacsonyabb mint az eladasi.

A veteli arfolyam azt jelenti, hogy a bank mennyiert veszi meg, az eladasi pedig, hogy mennyiert adja el neked.

Peldaul a CIB banknal az ausztral dollar veteli arfolyama 189, eladasi arfolyama 205.

Ha bemesz a bankba egy 100-as ausztral bankjeggyel, akkor a bank ad erte 18900 Ft-ot. Ha bemesz es azt mondod, hogy szeretnel egy 100 ausztral dollaros bankjegyhez hozzajutni, akkor azt mondjak neked, hogy fizessel be 20500 Ft-ot.

A bank mindig jobban jar mint a vevo.

Igy vilagos?

2011. aug. 26. 05:28
 2/11 anonim ***** válasza:
Ez igen! Tényleg szépen, érhetően leírtad. Én mindig keverem a kettőt, tudom hogy én fizetek többet, de a nevüket ne bírom megjegyezni. Pláne ha neten nézem az árfolyamokat és külön oldalon vannak a vételi és eladási árfolyamok.
2011. aug. 26. 09:43
 3/11 anonim ***** válasza:

Koszi, orulok, h tettszik :)

Amugy mivel a bankok diktalnak, ezert a szabalyokat is a sajat szemszogukbol irjak, ergo vetel, azaz en, mint bank, mennyiert veszem mashonnan. Eladas, en mint bank, mennyiert adom el masnak. - en igy tudtam megjegyezni, amugy elotte nekem is kinai volt ;)

2011. aug. 26. 18:15
 4/11 A kérdező kommentje:

aham, szóval a bank mindig jobban jár.

Akkor ha nekem van 100 AUD-om, akkor kevesebbet ad forintba, vagyis vételi áron adja el nekem?

Ha pedig a bank adja nekem az az eladási?

Nekem nem tiszta teljessen. Most akkor ha én adom a valutát a banknak pld AUD akkor az a vételi

Ha a bank adja nekem akkor az az eladási??????

jól mondom? légyszi írjatok! Főleg te első:)

2011. aug. 26. 22:01
 5/11 anonim ***** válasza:

Igen jol mondod. A lenyeg, hogy mindig a bank jar jobban es te rosszul.

Ha AUD penzed van, akkor a kevesebb (alacsonyabb) osszeget nezd, ha AUD-t szeretnel mert holnap indulsz 'szidnibe', akkor a magasabb osszeget nezd.

De megprobalhatod a kovetkezot:

Kepzeld azt, hogy te vagy a bank es ugy olvasd az alabbit:

Veteli: mennyiert veszem meg az emberektol a kulfoldi penzt

Eladasi: bejon a nyaralni vagyo apuka es kell neki kulfoldi penz, na - en a bank - ennyiert fogom eladni neki a zoldhasut

2011. aug. 26. 23:48
 6/11 A kérdező kommentje:

* még annyit hogy ha pld én veszek 10 eurót (tehát a bank szempontjából vétel?)ami a cib szerint 261 a vételi azaz én a banknak 261*10=2610 ftot fizetek ezért a 10 euroért.

Ha azt akarom h vegyenek be 10 eurot 272*10=2720ft tehát a 10 euromat 2720 ft-ért veszik meg.

Na ezek szerint az éri meg a banknak ha az eurot (vagy bmilyen valutát) én váltom be náluk nekik úgy az üzlet, nem? Miért mindenképp a bank jár jól? én hogy járhatok jól?

2011. aug. 26. 23:53
 7/11 anonim ***** válasza:

En vagyok megint: probald ugy hogy eloveszel valami babut vagy jatek figurat es jatszd el a szituaciot. Az egyik babura ird ra, hogy CIB bank, a masik babura, hogy Gipsz Jakab (vagy a sajat neved) es az alapjan amit fennt irtam, jatszd el, hogy Jakab bemegy a bankba es AUD-t akar venni, a bank mit fog mondani.

Amugy ez a "demozas"-os eljaras masra is hasznalhato. En peldaul fizika tanulasaban szoktam neha alkalmazni. Nem kell babu, neha kinevezek egy ceruzat atomnak, a radir meg a neutron stb es elbabozom a tanulnivalot :)

Sok sikert!

2011. aug. 26. 23:53
 8/11 A kérdező kommentje:
*upsz lemaradtam az utolsórol
2011. aug. 26. 23:54
 9/11 A kérdező kommentje:

utolsó előtti ről maradtam le.

23:53 nem mondod komolyan? :D nagyon kész, de ezeket annyira lassan fogom fel hosszú volt a nyár

És mit jelent az h közép? pl cib közép

2011. aug. 26. 23:57
 10/11 anonim ***** válasza:

Azert hasznalom en is a demozast. Sokszor a meg nem ertes abbol adodik, hogy van egy meg nem ertett szavunk. Ilyenkor eloszor tisztazni kell a szot magat. Ehhez megkerdezhetsz barkit aki epp ott van veled, hogy he te, szerinted ez a szo mit jelent? (lehet egy 1xu szo is mint a vetel). Aztan ha nem vilagos, megnezed egy ertelmezo szotarban. Aztan mikor az is megvan, lebabozod.

De ha van, lesz gyereked, akkor tole is kikerdezheted igy a lecket: na fiam, megertetted? Igen apa/anya. Akkor tessek itt egy csomag gyurma, magyarazd el nekem, hogy mit tanultal. Ha igazan megertette es nem csak ugy ravagta, hogy elobb szabaduljon :) akkor el fogja tudni mutogatni ugy hogy te is megerted mirol szolt a lecke. Ezzel az eljarassal egy eletre megjegyzi a temat es egy csomo idot megsporol, hogy nem kell magolnia.

Az nem tudom mi a kozep :(

2011. aug. 27. 00:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!