Szocpolnál tényleg az van, hogy ha 5 éven belül eladtad a neveden lévő lakást akkor az összes pénzt az új lakásba kell forgatnod?
Ezen a linken én nem találtam.
Nekünk, amikor felvették, azt mondták, ha 5 éven belül eladom, akkor vissza kell fizetni, kivéve, ha új lakást veszek, vagy építettek. Szóval az én értelmezésemben nem kell az egész lakásod árán venni egy újat, lehet venni olcsóbbat is, csak a lényeg, hogy új legyen.
Köszi, de nem ezt kérdeztem :) hanem azt, hogy ha szocpollal vásárlás előtt volt a neveden és annak az összegét kell-e beforgatnod a szocpollal történő vásárlás esetén.
Szóval?
Szia! Én szocpolos hiteleket intézek évek óta.
Gondolom arra gondolsz, hogy vennél egy lakást, amire igénybe vennéd a szocpolt.
Ha volt lakóingatlan a neveden, amit 5 éve adtál el, akkor annak árát 100%-ban bele kell forgatni az újba, különben nem jár a szocpol. Legalább annyival drágábbnak kell lennie, mint a szocpol összege.
Magyarán ha pl. 4 éve eladtál egy lakást 15 millióért, most veszel egyet 15 millióért, akkor nem jár, mert nincs mire adni, nem marad helye a szocpolnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!