Tényleg rendelkezni kell mindig annyi kp-val mint amennyi a bankkártya egyenlege?
Multkor a benzinkútnál lefagyott a bankterminál. Kicsit felhúztam magam rajta, mire az eladó nem épp udvariasan kifejtette, h a legtöbb kártyaszarződésben benne van h mindig rendelkeznem kell annyi kézpénzzel mint amennyi a bankkártyán van.
Ez tényleg így van?
Ez bolondság xd
A kutas meg egy gyökér volt. Ami engem illet nekem tele van a puttonyom velük (a suttyó kutasokkal, nem a rendesekkel). A múltkor akartam tankolni, fizetés közben lefagyott a terminál, én megkaptam az sms-t a levonásról, de meghalt a kütyüjük. A pénztáros sikított a "vezetőnek", vezető jön és azt mondja nekem, hogy akkor most ÉN hívjam fel a bankomat, mert biztos a kártyámmal van gond, stb.
Erre úgy elöntött a méreg, azt a stílust.... Én meg közöltem vele, hogyha nem akarja, hogy beírjak a vásárlók könyvébe, panaszt tegyek a fogyasztóvédelemnél és a központjukban akkor hívja fel Ő a bankjukat és olvassa el a szerződést, ugyanis minden ilyen esetben amikor értelemszerűen nem a vevőnél van a probléma, akkor a kereskedő köteles intézkedni. Nagy durrogva (kihangosítva) felhívta a bankjukat, és rákérdezett erre a kinek is kell telefonálni dologra..... égett a feje az ürgének rendesen xdxdxdxd
Az volt életem leghosszabb 20 perce :(
De visszatérve a kérdésedre, nem igaz. A bankkártya készpénz helyettesítő dolog. Senkinek semmi köze ahhoz hogy mennyi pénz van rajta, teszem fel van a számlámon 2 millió... értelemszerűen nem veszem ki a felét, hogy a zsebemben hordozzam, de még a fizu felét sem veszem le.
Mondjuk nem írtad, de feltételezem, hogy egy vidéki kis kútnál történt az eset. A kutas meg okosnak akart tűnni és okosan akarta kezelni a helyzetet xd
Utolsó vagyok:
Ha volna ilyen szabály, akkor semmi értelme sem lenne a bankkártyának.
Köszi a válaszokat. Én is elég abszurdnak tartom a dolgot.
Amúgy van olyan a válaszolók között aki rendesen végigolvasta a szerződést, v bankban dolgozik? (am OTPs bankkártyáról szó. Sehol nem találom a szerződést a neten :S)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!