Lehet-e árverezni házat autótartozás miatt, ha más bank jelzáloga van rajta?
Figyelt kérdés
Van egy autóhitelem, ami ha nem lenne, akkor egész jól állnék anyagilag. Ha nem fizetem, akkor behajthatják-e a tartozást a házam árverezésével, úgy, hogy jelzálog van rajta, és azt fizetem és fizetni is szándékozom?2009. ápr. 16. 12:46
1/2 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy nem, de találnak rá módot, hogy más úton behajtsák. Ők ráérnek, ketyeg az óra, extra nagyságú büntetőkamatot tesznek rá. Egyszerűbb, ha pl. törlesztőrészlet atütemezeést kérsz.
2/2 anonim válasza:
Először elviszik az autót, elárverezik, majd a különbözetet megpróbálják behajtani rajtad. Ez azért valljuk be nem lesz egy kis összeg, hiszen árverezés esetén a dolgok csak a valós ár töredékéért kelnek el, plusz ilyenkor rádvernek még egyéb költségeket is. Pl. büntetőkamatok, szerződésszegési díj, stb. Majd feljelentenek, és a bírósági határozat értelmében megpróbálják letiltatni a fizetésedből (33%), vagy ha az nincs, akkor elárverezhetik az ingóságaidat, végső esetben pedig akár a házat is. Az nem érdekli őket, hogy már van rajta jelzálog, mert árverezés után először kifizetik a jelzálogot, majd ha marad, akkor a többi az autóhitelezőjé lesz. Ha nem fedezi az összeg a tartozásokat, akkor továbbra is "üldözni" fognak. És a tartozás miatt természetesen felkerülsz a KHR (régi BAR) listára is, és esélyedsem lesz valaha is "korrekt" hitelt kapni. Szóval összességében nem olyan egyszerű meglépni a bankok elől. Ha most nincs is semmilyen vagyonod, ők akkor is lesben állnak, és abban a pillanatban, ahogy valami a neveden lesz, vagy lesz bejelentett munkád, ők is működésbe lépnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!