Mit csinálnak a bankok ha pl.100. 000 Ft-ot szeretnék betenni?
Sziasztok!
Amire kíváncsi lennék!:
-Elkezdenek kutakodni,vagy kérdezősködni?!(Nem lopott,nem tapad hozzá pénz, se semmi, csak nincs kedvem magyarázkodni, se semmi ügybe belemenni)
-Mennyit lehet betenni egyszerre?
Kérlek titeket, hogy válaszoljatok, és válaszaitokat előre is köszönöm!!
Viccelsz?
Mi 100 ezer forint? Nem 100 millióról van szó.
Bemész és fapofával berakják a számládra...
Van jelentési kötelezettségük, de ez bankonként más. 100 ezer forint semmi, annyi kp-t akárki berakhat. De még 1 milliót is...
Nagyobb készpénz adagoknál már azért szoktak gyanakodni, mivel nem szokás akkora nagyságrendű ügyleteket KP-ban fizetni.
Ha bemégy egy bankba, sorszámot kell kérni egy géptől. Külön sorszám van a 2 milka alatti, és a 2 milka feletti befizetésekre. Ebből én úgy érzem, hogy bár a 2 milka feletti összegeket külön kezelik, de még ez sem jelent számukra valami nagy problémát. (A 2 millió feletti be- és kifizetésekről jelentést kell küldeniük, a pénzmosás elkerülése érdekében.)
Néhány helyen ki van írva, hogy ha 10 milka felett akarsz kivenni (tehát nem betenni) pénzt, akkor azt az előző napon jelentsd be (gondolom azért, hogy ott legyen a pénz, mikor mész érte).
Nem olyan szívbajosak ám a bankok, néhány milliót simán lekezelnek.
Köszöntem a válaszokat!
Amúgy csak annyi, hogy készpénzben fizet a munkáltató.. és hát otthon nem szeretném tartani.
Ugyan, ennyi nekik nem számít. 2 milka a határ, de ez is egy összegben, és akkor sem biztos hogy kutakodnak.
Én kb egy éve sétáltam be 900 ezerrel, hogy akkor kifizetném egy összegben a hitelemet, és semmit sem kérdeztek, hogy vajon honnan van a pénz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!