Hogy lehet behajtani?

Figyelt kérdés
3.000.000ft-al tartozik nekem egy személy.Tegnapi nappal járt le a határidő hogy kifizesse a pénzem.Nem veszi fel a telefont elérni nem lehet.Közben napokban jutott a tudomásomra hogy 2011.04.01-től van egy cége aminek apeh tartozása van.Jelenleg üzemel.Egyedüli tulajdonosa ő.Volt egy pár hét amíg az apeh zár alá vett minden gépét és a telephelyét.Van neki azóta egy felső kategóriás autója és teherautói.Nekem a pénzem kellene nem az autók de ha valakinek lenne valami jó ötlete amivel meg lehetne megszorongatni,megköszönöm.Verőlegényes és elrablásos dolgok nem érdekelnek.
2011. aug. 11. 18:22
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Nézz utána van-e már végrehajtás rajta. Mert pl. ha banknak tartozik,akkor a bankot elégítik ki először.

Apukámnak 3,5 millióval tartozik egy vállalkozó. De hiába van róla papír, a pasinak van az OTP felé is elég nagy összegű tartozása. Először az OTP-t rendezik le, utána jön a "köznép"! 3 év után annyit értünk el,hogy vonnak pénzt a fizujából, de most már azt is kevesebbet, mert több ember is belépett az ügybe, akinek tartozott a pasas.

Szerintem nálad is van rá esély,hogy nem csak neked tartozik a tag!

2011. aug. 12. 09:00
 12/23 A kérdező kommentje:
De apukádnak volt-e bele írva olyan a papírba hogyha a vállalkozó nem fizet a megadott határidőre egy összegben akkor valami az övé?Az én esetemben gyártó gépek.
2011. aug. 12. 09:55
 13/23 anonim ***** válasza:
Előre ilyet nem lehet kikötni! Be kellett volna jegyeztetni a zálogjogi nyilvántartásra! Azzal a kettőtök közötti szerződéssel,ha nem lett bejegyeztetve, akkor semmire sem mész!
2011. aug. 12. 10:09
 14/23 A kérdező kommentje:
A szerződés nem kettőnk közt lett csinálva.Hanem ügyvédeink előtt.
2011. aug. 12. 13:17
 15/23 anonim ***** válasza:
Akkor elvileg be van jegyezve a zálogjogi nyilvántartásba?
2011. aug. 12. 13:32
 16/23 anonim ***** válasza:
Az ügyvéded mit mond?
2011. aug. 12. 15:11
 17/23 A kérdező kommentje:
Igen be.Most már enyémek a gépek el is hozhatnám de nekem a pénz kell.A gépek meg neki kellenek mert azzal gyárt.Ha az nincs neki meg áll az élet.Csak az a gond hogy ezekre a gépekre vevőt egy könnyen nem találok.És az elpakolása bonyodalmas mert nagy gépekről van szó.
2011. aug. 12. 15:20
 18/23 anonim ***** válasza:

Semmit nem tudsz tenni!

Gondolod ha lenne pénze, akkor a gépsort adta volna, amivel dolgozni tudna?

2011. aug. 12. 15:21
 19/23 anonim ***** válasza:
Indíts árverést a gépekre ha megvan a vevő elszállítjátok.
2011. aug. 12. 16:20
 20/23 A kérdező kommentje:
Még nem adta mert még gyárt vele.Felhívtam felvette és azt mondta egy összegben semmi képen nem tudja adni a pénzem.Tisztában van vele hogyha elhozom a gépeket akkor neki vége.Most azon gondolkozom hogy tudnék legjobban kijönni belőle mert végeredményben a pénzem a lényeg.Két részlet nekem megtenné mondjuk a második részlet 2hónap múlva.
2011. aug. 12. 17:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!