Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mennyi idő után évül el egy...

Mennyi idő után évül el egy T-Mobile-os adósság? (Részletek lent)

Figyelt kérdés
A párom most kapott levelet egy behajtó cégtől,hogy a T-Mobilnál van tartozása!Felhívta a párom a tré mobilt,és ott mondták neki,hogy ez még 2000-ben előfizetett telefon szolgáltatásból keletkezett adósság!Az előfizetés 2002.márciusában szünt meg! Azóta a párom érdekes módon 2009-ben vett náluk egy előfizetéses mobilt,és senkinek nem tűnt fel a tré mobilnál,hogy nem vehet,mert "van" ez a tartozása! Én úgy tudom,hogy 5 év után elévül a tartozás! 2002 óta még soha nem kereste a szolgáltató ezzel az adóssággal kapcsolatban! Nem értem....
2011. aug. 11. 12:55
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

"Az előfizetés 2002.márciusában szünt meg"

Szedd elő a megszüntetés papírjait: számlatartozással ugyanis nem lehet előfizetést megszüntetni, tehát nem lehetett adósságod.

Ha genyó vagy akkor tedd el biztos helyre, ha jön a bírósági végzés akkor azonnal mondj ellent, hivatkozva arra, hogy az egy közös megegyezéssel, számlatartozás nélkül megszüntetett szerződés. Ha perre kerül a sor ezeket szépen bemutatod és a T vidáman csengetheti az összes perköltséget.

Ha nem vagy genyó küldd el ezek másolatát a behajtónak és mondd, hogy egyeztessen a T vel. Ugyanis a behajtó nem tudja, hogy esélytelen követelést vett meg, azt hitte, hogy némi fenyegetés hatására a félár alatt megvett tartozást 2-300% haszonnal szedheti vissza.

Amúgy számlatartozás után 60 nappal meg szokták szüntetni az összes a tartozó nevén kifelé irányuló forgalmat. Ha ezt nem teszik akkor a T is tudja, hogy nincs is tartozás az csak valami adminisztrációs hiba lehet...

2011. aug. 12. 10:45
 12/16 anonim ***** válasza:
Már bocsi, de megszüntetik az előfizetést számlatartozás miatt is, fennálló tartozásnál is. Az ok: szerződésszegés.
2011. aug. 12. 12:07
 13/16 anonim ***** válasza:

Tisztelt Kérdező!

Ha távközlési szolgáltatónak tartozol, akkor az elévülési idő egy év. Minden olyan megkeresés, amelyet okirattal, vagy nem módosítható adathordozón tárolt adatokkal bizonyítani lehet, megszakítja az elévülési időt, ilyenkor az elévülés újabb egy év. Az egyszerű levél NEM szakítja meg az elévülési időt. Polgári peres tárgyaláson az elévülés kifogás lehet, mivel az behajthatóságot megszüntető ok.

2011. szept. 13. 18:24
 14/16 anonim válasza:
ez nagy tévedés hogy nem évül el a tartozás mert elévül ezt onnan tudom hogy balesetem volt és a hibás fél se telefont se ajánlott levelet nem vett átt és addig semmi féle jogi uton nem tudták behajtani a pénzt azt mondtták kényszeritsem rá valahogy hogy átt vegye az ajánlott levelet és közbe eltelt 5 év és mondtta az ügyvéd hogy mostmár nem tudom érvényesiteni a jogi követelésemet
2012. jan. 2. 14:21
 15/16 Andrej0031 válasza:
Én 10 éve nemvfizettem három hónapig 5 ezret a Tmobilnak. Erre let 170 ezres számlám. Megegyeztem velük fizetem havi 10 ezerel .11 hónapon át rendszeresen küldték a számlát és fizettem. Majd mikor csak hatvan ezer maradt megáltak nemjött töb számla!!! Kéthónap mulva hivtam őket hogy fizetni szeretném ami hátra van! Erre aztfelelték náluk ugyan egy forint tartozádom sincs!!!! 2 hónap mulva ismét megpróbáltam válasz ugyan az miér akarok fizetni mikor nincs tartozásom. Majd 2 év mulva jött egy felszólitás fizessem be a 60 ezret. Erre elkültem a k anjukba őket. Leirtam mit feleltek mikor fizetni akartam. Erre pár hó mulva behívatott a végrehajtó. Nemtudott mit elvinni mivel semmi se volt a nevemen .ez 6 éve volt. Erre mult decemberbe 170 ezres letiltást küldött a számlámra.
2018. jan. 28. 10:04
 16/16 anonim ***** válasza:
Hogy tudják telefonnal bizonyítani a hívást,ha a tartozás miatt kikapcsolták?Ha,már az elévülésről beszélünk?
2022. okt. 27. 12:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!