Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hová tűnt az az 1 dollár?

Hová tűnt az az 1 dollár?

Figyelt kérdés

3 ember bemegy egy motelba. A recepciós monda, hogy 30 dollár egy szoba, így mindegyik fizetett 10 dollárt és elment a szobába. Kicsit később a recepciós rájött, hogy a szoba csak 25 dollár, ezért elküldte a hordárt a 3 férfihoz az 5 dollárral. Útközben a hordár nem tudta kitalálni, hogyan ossza el egyenlően az 5 dollárt a 3 férfi közt, így mindegyiknek adott egyet, kettőt pedig megtartott.

Eszerint a három férfi 9 dollárt fizetett, ami 27-et tesz ki. Ha ehhez hozzáadjuk a hordár által megtartott 2-t, az összesen 29 dollár.

Hol van az egy dollár?

2011. aug. 11. 00:01
 1/6 anonim ***** válasza:
2011. aug. 11. 00:18
 2/6 anonim ***** válasza:

Ilyen formában is láttam már a kérdést, keress utána!!

Egyébként a 27 dollárba már bele van számolva egyszer a két dollár, semmi értelme nincs hozzáadni, csak megtéveszti azt, aki figyelmetlenül olvassa. Le kell vonni, és kijön a 25 dollár, amennyibe a szoba került.

2011. aug. 11. 00:47
 3/6 anonim válasza:
A recepciósnálvan? bocs csak na :D nempuskátam :D
2011. aug. 11. 00:58
 4/6 anonim válasza:
dhülyevagyok :D már megvan :D recepciós 25 csávók 3 inas 2 :D yee:D
2011. aug. 11. 01:00
 5/6 tetro ***** válasza:
nem értem mi a kérdés. 1-1-1 dollár van a vendégeknél, 2 a hordárnál, 25 a recepciósnál. mi a kérdés? meg van mind nem?
2011. aug. 11. 01:07
 6/6 anonim ***** válasza:
Ez inkább szomorú, mint vicces, mivel a kérdező nem a humor, hanem az üzlet kategóriában tette ezt fel...
2011. aug. 11. 08:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!