Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hogy lehet, hogy ugyanattól a...

Hogy lehet, hogy ugyanattól a banktól ugyanolyan portfólióban valakinek van reálhozam, másnak nincs?

Figyelt kérdés
2011. aug. 9. 09:53
 1/7 Smartguy86 ***** válasza:
Lehet mégse ugyanolyan az a portfolió, vagy az idők különböznek. Pl az egyik előbb kezdte fizetni, a másik később... sok oka lehet.
2011. aug. 9. 09:57
 2/7 A kérdező kommentje:

Komolyan, ugyanaz a portfólió, ráadásul annak, aki nem kap semmit, több a befizetett pénze! Ebben nincs tévedés, ez így van. Ezért nem értem. Én kaptam 52 ezret 4 éves munkaviszony után, anyám meg semmit. Mondom, ugyanaz a bank, ugyanaz a portfólió!

Írod, hogy számtalan oka lehet. Mi még azon kívül, hogy mégsem az a portfólió?

2011. aug. 9. 10:01
 3/7 Smartguy86 ***** válasza:
Ugyanakkor kezdtétek fizetni, ugyanakkora összegeket?
2011. aug. 9. 10:04
 4/7 Smartguy86 ***** válasza:
Nem léptetek át egy időre máshova, aztán vissza?
2011. aug. 9. 10:04
 5/7 A kérdező kommentje:
Nem tudom, ő mióta fizeti, de vagy 30 éve dolgozik, és amióta van magánnyugdíjpénztár, ő azót a fizette. Én négy éve. Nem léptünk közben sehová. A banki kondícióink teljesen megegyeznek azzal a különbséggel, hogy neki jóval több volt a befizetett pénze.
2011. aug. 9. 10:23
 6/7 anonim ***** válasza:
Akkor azért, mert máskor léptetek be. Gondolkodj, a portfolió hozama nem állandó, van hogy több, van hogy kevesebb, az infláció sem állandó, van hogy több, van hogy kevesebb.
2011. aug. 9. 12:00
 7/7 Smartguy86 ***** válasza:
A reálhozam lényege, hogy benne vannak a rossz időszakok és a jó időszakok is. Tehát úgy kell venni az egészet, mint egy "átlagolt" hozam. Ha a bank rosszul gazdálkodott a betett pénzzel, akkor veszteség van rajta, ha jól, akkor nyereség. Mivel valószínűleg a ti portfoliótok kockázatos volt, ezért örülni kell, ha a tőkerész legalább garantált volt. A hozam már nem... ráadásul máskor kezdte el fizetni, azalatt az idő alatt a gazdaság sokat változhatott.
2011. aug. 10. 09:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!