Ha a bank a (tetőtér beépítésre) bővítési hitelhez nem kér "hivatalos" költségvetést, elég egy általunk készített, akkor abba mit vehetek bele? Számlával nem kell igazolnunk semmit, az biztos!
Az ügyintéző azt mondta, hogy a tetőcserét semmi esetre sem, mert akkor halasztott kifizetésű lesz a hitel, tehát készültségi fok alapján utalnak, nekünk meg olyan hitel kellene, ami egyben kézbe jön, mivel nincs önerőnk.
Pedig pont a tetőcsere visz el sok pénzt. Akkor hogy hazudjak?
Gondolok olyanra, hogy a költségvetésbe Pl.4000 ft/m2 áru csempét vagy járólapot írok, közben meg megveszem a 2200 forintosat, mert nekem jó a 2. osztályú is? A fürdöszoba cuccait (kád, mosdó, stb. ) beleírhatom? Mert pl. a konyhabútort nem.
Mivel lehet megnövelni a végösszeget?
Segítsetek lécci :)))
Köszi a választ! Amúgy engedélyünk van az építési hatóságtól a bővítésre, sőt, új lakás kialakítása címszó alatt fut. De a bankban ajánlottak egy olyan bővítési lakáshitelt, amit egy összegben kiutalnak, de abba nem vehetjük bele a tetőcserét(zsindelyezést).
Hétvégén csináltam meg a költségvetést (házilag), én abba a tetősík szigetelését, meg a válaszfalazást belevettem szakember árajánlata alapján. Ja, meg minden egyébből kategóriákkal drágábbat írtam, mint amit valójában venni szándékozunk, mert csak így tudtam kihozni a 6 millát. Remélem nem ellenőriznek, bár ezt senki nem mondta, hogy ilyesmire számítani kellene.
Holnap minden kiderül.
Kösz!
+kieg!
Azért legyetek óvatosak, kérdezzetek rá a banki ügyintézőnél, a bővítési hitelnek ugyanannyi-e a kamata, mint amit ő ajánlott nektek. Nagyon nem mindegy, hogy évtizedekig azért fizessetek többet havonta, mert így gyorsabban, egyszerűbben juttok hitelhez. Pár nap kényelmetlenséget szerintem megér, hogy alacsonyabb kamaton jussatok hitelhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!