Megoldható –e az jogilag, hogy egy külföldi barátom az én megbízásomból a hazája egy bankjában nyisson nekem egy számlát? Esetleg az is, hogy a megbízásomból műveleteket hajtson végre rajta?
Figyelt kérdés
Külföldi munka miatt kell a számla és ha nem vagyok ott, jó lenne, ha akkor is tudnék róla pénzt utalni, esetleg adatokon változtatni, ha kell.2009. ápr. 1. 21:07
1/3 anonim válasza:
Nemrég nyitottam bankszámlát, és volt egy olyan papír a kitöltendők között, amit akkor kellett volna kitöltenem, ha nem az én nevemen lesz a bankszámla, hanem más megbízásából nyitom. Szóval létezik ilyen. Műveleteket is végezhet rajta, akkor tőle is kérnek aláírásmintát. A nyelvsuliban, ahol dolgoztam, a főnök mellett két titkárnő is intézhette a dolgokat a bankban, ott is ugyanígy működött. De szerintem egyszerűbb, ha mindjárt netbankos szerződést is kötsz, akkor te magad tudsz a neten utalni.
2/3 anonim válasza:
Egyszer úgyis el kell menned a bankba aláírni.
Ha interneten utalsz, akkor nincs rá szükséged, hogy más intézkedjen. Mindent meg tudsz csinálni a neten és látod is, hogy mi történik a számládon.
3/3 anonim válasza:
Jogilag szerintem megoldható, amennyiben nem szükséges hozzá személyes megjelenés. Magyarországon ezt az AXA Bank csinálja így. Te aláírod a papírokat, két tanú hitelesíti, hogy te írtad alá a szerződést, a személyi igazolványod másolatával pedig elküldöd a szerződést. Voila...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!