Jól teszem, ha kiveszem a bankból a megtakarított pénzemet, és átváltom euróra?
Igen, most nagyon nehéz bármit tanácsolni. Az ahelyzet, hog yfeltehetően a forint még el fog itt szaladni a frászba amig ezek vannak, és a választások után pedig legjobb esetben is csak a mostani vagy ehhez közeli értékre tud visszaerősödni, de ebben se vagyok biztos.
Én csak saját magam pénzére nézve mondom, hogy biztonságból persze át tettem már dollárba, de ez részemről is egy nehéz döntés volt, és nem vagyok biztos, hogy jól tettem, de azt hiszem még mindig a lehetséges legjobbat.
Ha át akarod tenni, javaslom nézz körül kicsit mibe érdemes, mert van pár olyan deviza amellyel annyira nem szaladt el a ló a HUF-hoz képest, mert az a gazdaság is "gyengélkedik", d ehát bárcsak mi is úgy gyengélkednénk ... szóval egy biztos, ők hamarabb fognak helyre állni ... ellenben most érdemes váltani talán, de mondom, más pénzére nem mernék tanácsot adni.
Egy biztos:
Várható az elkövetkezendő hónapokban egy erős "megszaladás" még, így aztán nem biztos, hogy rossz ölte, ha át teszed EUR-ba még ezen az árfolyamon is, de ismétlem, neked kell döntened, nincs olyan ember ma aki felelősséggel tudna neked most ajánlani bármit.
Azt viszont felelősséggel lehet mondani, hogy dollárba SEMMI KÉPP ne vált... Igaz erős gazdaság, de a dollár kb. ott jár, hogy ki tudja mi lesz vele. Nekik csak annyi a szerencséjük, hogy "nagy" állam áll mögöttük.
Az EUR jó ötlet, ha stabil valutába akarod helyezni a megtakarításod.
Két különböző dologról írtál egyszerre. Az bankcsőd esetén a Betétbiztosítási Alap védi meg az ügyfeleket, ha jól emlékszem 5 millió forintig a betét értékének 90%-ig. Az államcsőd esetén a forint összeomlása illetve a kialakuló hiperinfláció okozna problémát, de az teljesen mindegy akkor már, hogy a Bankban vagy az ágyban tartod a pénzed, ami azért nem jó megoldás, mert pont a túlzott betéti kivétel dönti be a bankokat, nem az államcsőd.
A devizával való kereskedés legalább olyan hazárdjáték, mintha elvinnéd a pénzed egy kaszinóba.
Ha mindenképpen biztosra szeretnél menni, én az AXA Bankot javaslom, mivel itt magas a látra szóló kamat, így a pénzed nem veszít olyan látványosan értékéből, mintha sima bankszámlán, vagy otthon tartanád, viszont bármikor hozzájuthatsz, illetve a Betétbiztosítási Alapon felül még a Lloyd's of London is biztosítja.
Teljes banki összehasonlítás elérhető a PSZÁF honlapján:
Itt válaszd az összehasonlító táblázatot.
Ha otthon tartod a pénzed, akkor te is hozzájárulsz a gazdasági válsághoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!