Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Van egy cetelemes áruhitelem...

Van egy cetelemes áruhitelem 5 éve fizetem, de a fennmaradó összeg ugyanannyi maradt?

Figyelt kérdés

Üdvözletem!

Segítséget szeretnék kérni mert van egy cetelemes áruhitelem 200 000 ft.5 éve fizetem havi 10 000 ft-al és az összeg a mai napig 200 000 ft maradt.

A havi csekken kivannak írva hogy mire megy el az a havi 10 000. a lényeg hogy 7000 ft kamat mindenféle díjak,tehát vagy 4-5 fajta dologra.

A maradék 3000 ft hova megy?mert ha összeadok mindent akkor is csak 7000.(ami alapjában sem semmi 10 000-ből de sajnos ez van)Tehát stagnál továbbra is a 200 000. És most azt követelik hogy egy összegbe fizessek.Az ügyintézők nem tudnak arról semmit mondani hogy a pénzem hova tűnik az az 5 éve fizetett havi 3000.!!???És azt mondják hogy kirendelt ügyfélszolgálatuk nincs.

Szeretném ha valaki írna hogy mi ez és hogy mit tegyek,nagyon megköszönném.Én nem vagyok egy harcias típus de ha bemegyek rájuk borítom az asztalt,és nem érdekel hogy az csak egy ügyintéző lesz,ő képviseli a bankot,ők sem foglalkoznak azzal hogy 5 év után még mindig az adósuk vagyok..De hogyan??

2011. júl. 11. 22:41
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Mondjuk ezt a PSZÁF-nak jelentsd le azonnal,mert ez még az uzsorakamatnál is rosszabb,azt viszont a törvény büntetni!!!
2011. júl. 12. 21:17
 12/16 anonim ***** válasza:

Amikor elolvastam a kérdésed (a válaszokat még nem), már akkor tudtam, hogy nem áruhitelről beszélsz, hanem hitelkártyáról. Ugyanis az a hitelösszeg sosem fog változni, olyan mint egy hitelkeret, csak nem folyószámlához tartozik. Ha pl felhasználsz a számláról adott hónapban 100.000 Ft-ot, arra képződik pl egy hónap alatt 5000 ft kamat, pl 200 Ft számlavezetési díj, pl 1500 Ft hitelfedezeti biztosítás (ha van), tehát ezekkel az adatokkal számolva: adott havi terhelés összesen 106700 Ft. Ha te pl befizetsz 6000 Ft-ot, akkor nemhogy nem fizettél vissza a tőkéből, még nagyobb mínuszba kerültél. Én a helyedben átnézném azokat a kivonatokat, mert valószínűleg Te cseszted el, de nagyon, azzal, hogy nem tudtad, mibe ész bele. Persze valószínűleg a tájékoztatás is elmaradt, mivel nem ügyintézőtől igényelted a hitelkártyát hanem a bank kipostázta. (gondolom) Jaaaa, és gondolni kell az éves kártyadíjra is, ami jó pár ezer Ft évente! Azt mondjuk nem értem, hogyhogy nem tudta ezt elmagyarázni neked az ügyintéző...

Egy szintén banki ügyintéző

2011. júl. 13. 22:06
 13/16 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, még annyit, hogy ha beletolnál a hitelkeretbe pl 4 hónapon keresztül 50-60 ezer Ft-ot, hamar feltöltődne a hitelkereted. A hitelkeret viszont mindig 200.000 lesz, itt a lényeges az, hogy ebből mennyi a felhasznál rész, mert a kamatot is csak azután fizeted.
2011. júl. 13. 22:11
 14/16 anonim ***** válasza:

A válasz írója 87%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 22:06

A hitelkártyára az összes bank minimum 5% törlesztőrészletet ír elő, így a 200000-re minimum 10000 a havi részlet, amit be kell fizetni, különben késedelmi pótlékkal is megterhelik!

Sajnos mindenütt úgy jön ki a lépés, hogy teljes hitelkeret felhasználásnál a minimum befizetésekkel kb. 5 év alatt lehet letörleszteni a tartozást!

:(

2011. júl. 14. 15:52
 15/16 anonim ***** válasza:
Igen, de az 5 % nem a teljes, hanem a kihasznált hitelkeret után számolódik, úgyhogy lehet az bőven 10.000 alatt is....
2011. júl. 22. 13:43
 16/16 A kérdező kommentje:

Sziasztok már régen nem írtam ide,de most már tudok valami használhatót is.szóval a bank ellen eljárást indítottunk,és felülvizsgáltattuk az ügyet.És NYERTÜNK!

Nem kellett fizetnünk már semmit,és volt egy túlfizetésünk is,amit még vissza is kaptunk:)

Úgyhogy mindenkinek aki nem mer lépni üzenném hogy igenis tegye meg mert el lehet kapni ezeket a szemeteket! :)

2012. máj. 2. 13:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!