Mire számíthatok még a banktól?
A napokban nyitottam (OTP)Junior bankszámlát.
Felhívtak az ÚJ telefonomon(ekkor telefonáltam először), egy nő mondta, h van vmi 6-8 perces teszt és, h most megfelel e, mondtam, h igen, utána elmondta, h a beszélgetést rögzítik(ekkor már tele volt a gatyám:/), kérdezett olyanokat, h ötös skálán hanyasra értékelem..., megvan e elégedve...
Én eléggé félénk vagyok, ha idegenekkel beszélek, még egy lapát, h hivatalos+rögzítik...
+ visszahúzódó vagyok és azóta folyamatosan idegeskedek, h megcsörren a telefonom, de ravasz vagyok és kikapcsoltam:P
Ui: Szerintetek kinövöm ezt a "félelmet/idegeskedést" az idegenekkel kapcsolatban? Eléggé zavar ez engem, h egy doga miatt kevésbé izgulok, mint egy banki teszt miatt:/
14/F
Jah, és az Ui-hoz:
Nem is szeretek annyira társaságban lenni...baj?
Semmi gond, ezt kinövöd, illetve lehet gyakorolni.
Én is ilyen voltam, és "terápiás célzattal" elmentem diákmunkában telemarketingesnek. Mondanom sem kell, első alkalommal kb. két óra kellett, hogy fel merjek tárcsázni egy számot. Nagyjából két hetet dolgoztam ott, nulla eredménnyel, így persze fizum se lett, de nem is ez volt a lényeg, hanem hogy a végén már simán felhívtam akárkit, dumáltam vele, stb.
Azóta nincs gondom a telefonálással. Szóval ajánlom neked is, hogy később csinálj egy ilyet, ha nem kapsz semmi fizetést, akkor is megéri, mert ez a leghatékonyabb módszer.
Kösz! Am miért csak telefonáláskor? Szóval fészen bejelöl egy idegen, visszajelölöm és simán elírogatok vele, de ha beszélni kéne...
A bankkal kapcsolatban:
Miből gondolják, h kevesebb, mint 10 napja vagyok "ügyfél"(tudják, h 14 vagyok) és képes vagyok szakmai kérdésekre válaszolni?(A kérdéskor mindenre igennel{vagyis megfelelő/jó} vagy ötössel {-II-} válaszoltam, de nem is értettem mit beszél[hallani hallottam csak olyan hivatalos szavakat mondott amit soha az életben nem hallottam még:D])
Jaj, el se tudod képzelni, mennyire megértem!
Nekem olyan fóbiám volt a telefonálástól, hogy csak na! Konkrétan a szüleimen kívül kb. senkit nem "mertem" felhívni, még a nagyszüleimet se! A "mertem" nem teljesen jó szó erre, mert nem félelemről van szó, de nem tudnám pontosan megfogalmazni, hogy mi is volt a bajom...
Aztán nemrég életemben először igazi munkahelyem lett, és persze jött az első olyan feladat, amihez muszáj volt telefonálnom - ráadásul teljesen idegennek. Hát gondolom, el tudod képzelni, hogy minden bajom volt...
Most már megszoktam, vagyis már nem idegeskedek előtte perceket, ha hívnom kell valakit. De még mindig nem szeretek telefonálni. Azt hiszem, ez már ennél jobb sosem lesz.
Én sem értem, miért van, és én ezt mindig szégyelltem, azt hittem, egyedül vagyok ezzel.
Egyébként személyesen, e-mailben, stb. bármit bármikor szívesen intézek, "csak" a telefonnal van bajom.
De majd meglátod, hogy később neked is jobb lesz, ha nem is szereted meg a kommunikációnak ezt a formáját, de már nem fogsz parázni előtte. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!