Megtakarítási program saját magamnak, melyik banknál, melyik lekötés?
Tudom, hogy lószar a kamat, de mégis több, mint a párna alatt. Amúgy a célom: 1./ lehetőleg ne költsem el (otthon ez lenne a sorsa előbb utóbb). 2./ Egy év alatt halmozódjon fel a menekülési pénz (összedől a vállalkozásom, állást kell keresni, hasonló katasztrófák, még akkor is, ha nem lesz így) 3./ Hosszú távú megtakarítások
A 2. pont után már lehet gondolkodni komolyabb befektetésben, magasabb kamatok reményében, de a lényeg a hosszú táv!
havi 30 ezerből 30 év alatt (nyilván ez rengeteg idő, de valahol el kell kezdeni) már egész kényelmes összeget össze lehet szedni.
A CIB malacperselyt köszi, megnézem.
Nyugdíjra és házra csak hosszútávon tudsz felkészülni, mert csak így tudod elkerülni, hogy ne 0 legyen a kamat és + kamatadómentes legyen /azaz alapból megnyered a kamat 16%-t/, az egészségre meg inkább köss biztosítást,mert jobban jársz, mintha gyűjtögetsz rá. Egyébként meg ha továbbra is pénzt szeretnél nyomatni a bankoknak, akkor inkább TBSZ /Tartós Befektetési Számla / - Aegonnál.
Én mind a 4-t külön választanám:
pl: 40e Ft-nál:
Utazás 10e Ft TBSZ-re rövid távon /1-3 év/
LTP lakásra 15e Ft Közép távon /4-8év/
Nyugdij+egészség 15e Ft /hosszútávon/ +10 év
Ez attól is függ hány éves vagy. Ez az összeg szerintem erre a 4 célra kevés. Ha fiatal vagy akkor ennyi kb. a nyugdíjra kell, hogy mire eléred, megfelelő összeg a rendelkezésedre álljon, hogy tartani tudd a megszokott életszínvonalad.
Van egy lehetőség amivel a nyugdíjadra is takarékoskodhatsz és a többire is. Ha érdekel irj privit.
Miért lenne kevés???
pl: a könnyelműség kedvéért kerek számokkal számolok.
Utazás: havi 10eFt, ez évi 120eFt, simán belefér egy-egy út évente.
Lakás:15e Ft 4 év alatt: 720eFt + 220e Ft/Állami támogatás/ = 940e Ft
8 év alatt: 1,450e M + 430e Ft = kb. 2M
Nyugdíj: 10eFt/hó 30 év alatt: 3%-al számolva, csak , hogy senki ne mondhassa, hogy elrugaszkodtam: 5,8 M Ft
Szerintem 10-ből 1 ember az aki gondoskodik jelenleg a nyugdíjáról bármilyen szinten. Havi 10e Ft-al számolva ez 6M lesz. Ami 6M-val több mint a semmi, ami egyébként lenne.
De ne akarja nekem valaki azt mondani, hogy 4 féle dolgot egyetlen szerződésből 3 különböző időtávra meg lehet oldani, mert harakirit fogok elvégezni. Ezeket a dolgokat szét kell bontani.
A különbség a 2 dolog között:
A verzió: 3 szerződés, 10e/utazás/, 15e/lakás/ , 15e/nyugdíj+egészség/
Ha valamikor pácba kerül valaki, akkor elég az egyiket bolygatni, nem fizetni stb. Jutalék: kb. 45e Ft
B verzió: 1 szerződés, ami mindenre megoldás, havi 40eFt-al, ami ha gond van az egész úszik!!! Jutalék: 150e Ft
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!