Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Megtakarítási program saját...

Megtakarítási program saját magamnak, melyik banknál, melyik lekötés?

Figyelt kérdés
A tervem a következő: nyugdíj, ház, egészség, utazás. 4 témakörben szeretnék félretenni nem túl jelentős összeget (össz. vissz. kb 35-40 ezer ft-ot) havonta. A kérdésem inkább arra irányul, hogy melyik bankot javasoljátok, ahol leköthetem az összeget, viszont minden hónapban duzzaszthatom a fenti összeggel a lekötés folytonossága mellett? Nem akarok fix összegre szerződést kötni, viszont magam vállalom, hogy lehetőségeimhez mérten a fenti összeget fizetem.
2011. jún. 21. 11:12
 1/7 anonim ***** válasza:
Épp most olvastam én is utána ennek, mert ugyanez a tervem. Az a helyzet, hogy alig kapnál rá manapság kamatot, alig lenne hozama, de szerintem mindenhol van kockázata, pláne válságban. Én otthon gyűjtögetném magamnak, nem adnám ki senkinek, úgysem olyan nagy összegekről van szó. Kb. én is ennyiben gondolkozok, csak más felosztásban.
2011. jún. 21. 11:24
 2/7 anonim ***** válasza:
Én is utána néztem, és arra jutottam, hogy vagy lekötögetem 3 hónapra a felhalmozódott összeget, vagy esetleg lehet nyitni pl. a CIB-nél malacpersely számlát, és az lekötés nélkül kamatozik, kivéve ha kiveszel belőle, mert akkor azt a havi kamatot elveszik.
2011. jún. 21. 12:07
 3/7 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy lószar a kamat, de mégis több, mint a párna alatt. Amúgy a célom: 1./ lehetőleg ne költsem el (otthon ez lenne a sorsa előbb utóbb). 2./ Egy év alatt halmozódjon fel a menekülési pénz (összedől a vállalkozásom, állást kell keresni, hasonló katasztrófák, még akkor is, ha nem lesz így) 3./ Hosszú távú megtakarítások

A 2. pont után már lehet gondolkodni komolyabb befektetésben, magasabb kamatok reményében, de a lényeg a hosszú táv!

havi 30 ezerből 30 év alatt (nyilván ez rengeteg idő, de valahol el kell kezdeni) már egész kényelmes összeget össze lehet szedni.

A CIB malacperselyt köszi, megnézem.

2011. jún. 21. 12:39
 4/7 Sovcsik Krisztián ***** válasza:

Nyugdíjra és házra csak hosszútávon tudsz felkészülni, mert csak így tudod elkerülni, hogy ne 0 legyen a kamat és + kamatadómentes legyen /azaz alapból megnyered a kamat 16%-t/, az egészségre meg inkább köss biztosítást,mert jobban jársz, mintha gyűjtögetsz rá. Egyébként meg ha továbbra is pénzt szeretnél nyomatni a bankoknak, akkor inkább TBSZ /Tartós Befektetési Számla / - Aegonnál.

Én mind a 4-t külön választanám:

pl: 40e Ft-nál:

Utazás 10e Ft TBSZ-re rövid távon /1-3 év/

LTP lakásra 15e Ft Közép távon /4-8év/

Nyugdij+egészség 15e Ft /hosszútávon/ +10 év

2011. jún. 21. 14:48
 5/7 anonim ***** válasza:
TBSZ számlát javaslom (5 év után kamatadómentes), ezen belül már rengeteg lehetőséged van. Sok tőkegarantált, alacsony kockázatú befalap választható, szerintem kérj szakmai segítséget, és ne fórumokon érdeklődj!
2011. jún. 21. 15:35
 6/7 anonim ***** válasza:

Ez attól is függ hány éves vagy. Ez az összeg szerintem erre a 4 célra kevés. Ha fiatal vagy akkor ennyi kb. a nyugdíjra kell, hogy mire eléred, megfelelő összeg a rendelkezésedre álljon, hogy tartani tudd a megszokott életszínvonalad.

Van egy lehetőség amivel a nyugdíjadra is takarékoskodhatsz és a többire is. Ha érdekel irj privit.

2011. jún. 21. 22:39
 7/7 Sovcsik Krisztián ***** válasza:

Miért lenne kevés???

pl: a könnyelműség kedvéért kerek számokkal számolok.

Utazás: havi 10eFt, ez évi 120eFt, simán belefér egy-egy út évente.

Lakás:15e Ft 4 év alatt: 720eFt + 220e Ft/Állami támogatás/ = 940e Ft

8 év alatt: 1,450e M + 430e Ft = kb. 2M

Nyugdíj: 10eFt/hó 30 év alatt: 3%-al számolva, csak , hogy senki ne mondhassa, hogy elrugaszkodtam: 5,8 M Ft

Szerintem 10-ből 1 ember az aki gondoskodik jelenleg a nyugdíjáról bármilyen szinten. Havi 10e Ft-al számolva ez 6M lesz. Ami 6M-val több mint a semmi, ami egyébként lenne.

De ne akarja nekem valaki azt mondani, hogy 4 féle dolgot egyetlen szerződésből 3 különböző időtávra meg lehet oldani, mert harakirit fogok elvégezni. Ezeket a dolgokat szét kell bontani.

A különbség a 2 dolog között:

A verzió: 3 szerződés, 10e/utazás/, 15e/lakás/ , 15e/nyugdíj+egészség/

Ha valamikor pácba kerül valaki, akkor elég az egyiket bolygatni, nem fizetni stb. Jutalék: kb. 45e Ft

B verzió: 1 szerződés, ami mindenre megoldás, havi 40eFt-al, ami ha gond van az egész úszik!!! Jutalék: 150e Ft

2011. jún. 22. 00:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!