Ha van egy szakadt bankjegyem (5000Ft-os) azt hol tudom beváltatni? Mit csináljak vele?
Párom vett ki a bank automatából 5000Ft-ot, és szakdtan jött ki, a bankjegy alján hiányzik egy darab, kb egy kis ujj körömnyi.
Azt hallottam bankban beváltják, de érték csökkenten, adnak érte pl 3000Ft-ot.
Tippek?
Ha bankjegy 51 %-a meg van akkor az értéke ugyan annyi. Ha nem fogadják el valahol akkor érdemes bármelyik banknál becseréltetni. De az értéke ugyan annyi.
Ha a bankjegy 50 % alatti akkor nincs értéke, akkor kuka.
Köszönöm a válaszokat.
Akkor nem értem, nekem miért mondták azt(postán) hogy vigyem bankba a pénzt, és ott beváltják, de érték csökkenten.
Ha a címlet 50%-ot meghaladó mértékben van meg, akkor címértéken, ha 50%-ot nem meghaladó mértékben, akkor nem forgalomképes.
Ezt mondja ki a törvény. Nincs értékcsökkenés, mert azzal "követhetetlen" lenne a pénzforgalmunk. Amelyik bankjegy legalább a felénél nagyobb mértékben megvan, az forgalomképes, címértéken.
Köszönöm szépen!
Majd megírom mi lett az eredmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!