Volt egy hitelkártyám amit nem fizettem és emiatt felmondták a szerződésem. Most heti szinten megy a zaklatás. Olyan összegeket akarnak amit én nem tudok kifizetni havonta. Konkrétan havi 22 ezer lenne az amit fizetnem kellene de én csak 15-t tudok biztosan vállalni. Ma megint hívtak és mondták,hogy így nincs részletfizetési szerződés és behajtásra adják az ügyemet. Bíróság és minden ami ezzel jár. 190 a tartozásom jelenleg. Mondtam az ügyintézőnek,hogy fizetem továbbra is a 15 ezret aztán majd csak letellik de közölte,hogy ez nem elég és az igaz,hogy ez okos ötlet tőlem de ettől még elindítják a bírósági eljárást. Szándékomban áll fizetni és fizetek is de nem értem,hogy miért akarnak olyan feltételeket szabni amit már biztosan nem fizetnék. Most szerintetek mi lesz?
Nem igaz, hogy nem indíthat bírósági (közjegyzői) eljárást. Ha van egy felmondott (aka. azonnal esedékes) hitelszerződésed, akkor a bank minden törvényes módszert bevethet. Ha nem fogadja el a részletfizetési ajánlatod, akkor bizony mehet attól függetlenül a végrehajtás irányába (fizetési meghagyás, letiltó végzés, végrehajtás), hogy te x összeget (x lehet bármennyi, amíg az nem a teljes tartozásod) fizetsz.
A banknak alapvetően érdeke is elindítani a végrehajtást, mert ha van legalább minimálbéred, akkor pont az a 22e Ft-ot szerzi meg letiltással, mint amennyit akar. Valószínűleg ezért is köti az ebet a karóhoz, mert ezt az összeget viszonylag rövid eljárással érvényesíteni tudja.
Közmunkán nem tudod letudni a tartozásod :) Ez valóban hülyeség.
2011. jún. 22. 17:06
12/22 A kérdező kommentje:
Az azért számomra nagyon érdekes,hogy nekem itt fenyegetőznek a 7 ezerrel kevesebb befizetés miatt és mindössze alig 200 ezres tartozás miatt ,de a rokonomat aki több millióval tartozik és semmit sem fizet egyszer sem zaklatják. Hát mindegy én azért fizetgetem ahogy tudom.
2011. jún. 22. 17:30
13/22 anonim válasza:
A közmunkás dolog nem marhaság.Ítélhetnek valakit közmunkára nem csak munkanélkülieket,ha nem tudja rendezni a tartozását,mivel börtönbe ezért nem kerülhet,de mások biztosan jobban tudják,de pl.megkérdezném ha nincs miből foglalni(ingó ingatlan,a pénzét meg máshová utalja(nem saját számlára hanem családtag számlájára) és bank hozzáakar jutni a pénzéhez akkor mit árverznek-el?Börtönbe nem mehet az illető,ezért választhatja a közmunkát is.Amugy meg ha közzmunkára ítélnek valakit akkor nem ő kapja a pénzt hanem annak a bankszámlája utalják akinek tartozik.
2011. jún. 22. 19:40
14/22 anonim válasza:
Áruljátok már el, hogy ezt a közmunkás ostobaságot honnan veszitek? Vegyétek már tudomásul, hogy Magyarországon nincs olyan, hogy "közmunkára ítélnek" valakit.
2011. jún. 22. 19:44
15/22 anonim válasza:
Fejezzétek már be ezt a fa.zságot, hogy közmunkára kötelezhetnek valakit polgárjogi kötelem miatt :)
Mennyien dolgoznának most "kényszerből"...
2011. jún. 22. 19:50
16/22 anonim válasza:
A rokonod több millioval tartozik és őt nem zaklatják?egyik bank sem?mármint több banknál van ennyi tartozása?Mióta és mikor mondták fel a hiteleit?
2011. jún. 23. 17:18
17/22 anonim válasza:
Hiába fogod fizetni azt a 15 ezret,ez olyan mintha pl egy törlesztőrészletet nem tudnak egyszerre levonni a számládról mert nincs rajta elég és csak halmozódik halmozódik amég nem kapsz olyan felszólítólevelet amibe aztán vagy kifizeted vagy mennek a végrehajtók.. Szóval ha nem mennek bele a 15-be próbáld meg fizetni a 22-t,mert úgyis behajtsák. Ezt tapasztalatból írom,úgyhogy ez sajnos így van. Hozzáteszem ha átadják a behajtási osztálynak ott még kérvényezheted hogy részletbe kifizesd ha írsz nekik egy szép levelet ők megértőbbek mint a bankok amúgy. Viszont abba már benne lesznek a költségek,kamatok. Remélem sikerül megoldanod!
2011. jún. 23. 18:47
18/22 anonim válasza:
Jahh a közmunka meg hülyeség! :D Ilyen nincs!!! Ha nem tudják behajtani rajtad akkor ezek a lehetőségek vannak amit tudnak csinálni:kimegy a végrehajtó és lefoglalja a dolgaidat,ha csak nem tudod számlával igazolni hogy nem a tied.. vagy a házadat,autódat,bármit ami a neveden van. Ha nincs semmi és nem tudna mit elvinni,vonnak a kártyádról a fizetésed 33%-át. De ezeket ne várd meg,mert pl a 100 ezer forintos tartozásodból csinálnak 200-at!
2011. jún. 23. 18:53
19/22 anonim válasza:
Ha nem tudnak semmit csinálni nem kell félteni a bankot,előbb utóbb úgyis lesz valami a neveden vagy lesz munkahelyed és akkor majd vonják,csak addigra már kicsit sokkal többet!!! De nem fognak sem börtönbe sem közmunkára ítélni,akkor az országban már nem sok lenne szabad ember.. :D :D
2011. jún. 23. 18:56
20/22 anonim válasza:
Van közmunkára való átváltoztatás,csak az más fajta ügyekből.Például,kissebb bűncselekményeket változtatnak át 30 napos közmunkára,ha valakinek nincs jövedelme és a büntetését nem tudná kifizetni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!