Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Miért akar ellehetetleníteni...

Miért akar ellehetetleníteni a Cetelem bank?

Figyelt kérdés
Volt egy hitelkártyám amit nem fizettem és emiatt felmondták a szerződésem. Most heti szinten megy a zaklatás. Olyan összegeket akarnak amit én nem tudok kifizetni havonta. Konkrétan havi 22 ezer lenne az amit fizetnem kellene de én csak 15-t tudok biztosan vállalni. Ma megint hívtak és mondták,hogy így nincs részletfizetési szerződés és behajtásra adják az ügyemet. Bíróság és minden ami ezzel jár. 190 a tartozásom jelenleg. Mondtam az ügyintézőnek,hogy fizetem továbbra is a 15 ezret aztán majd csak letellik de közölte,hogy ez nem elég és az igaz,hogy ez okos ötlet tőlem de ettől még elindítják a bírósági eljárást. Szándékomban áll fizetni és fizetek is de nem értem,hogy miért akarnak olyan feltételeket szabni amit már biztosan nem fizetnék. Most szerintetek mi lesz?
2011. jún. 20. 16:36
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Nem igaz, hogy nem indíthat bírósági (közjegyzői) eljárást. Ha van egy felmondott (aka. azonnal esedékes) hitelszerződésed, akkor a bank minden törvényes módszert bevethet. Ha nem fogadja el a részletfizetési ajánlatod, akkor bizony mehet attól függetlenül a végrehajtás irányába (fizetési meghagyás, letiltó végzés, végrehajtás), hogy te x összeget (x lehet bármennyi, amíg az nem a teljes tartozásod) fizetsz.

A banknak alapvetően érdeke is elindítani a végrehajtást, mert ha van legalább minimálbéred, akkor pont az a 22e Ft-ot szerzi meg letiltással, mint amennyit akar. Valószínűleg ezért is köti az ebet a karóhoz, mert ezt az összeget viszonylag rövid eljárással érvényesíteni tudja.

Közmunkán nem tudod letudni a tartozásod :) Ez valóban hülyeség.

2011. jún. 22. 17:06
 12/22 A kérdező kommentje:
Az azért számomra nagyon érdekes,hogy nekem itt fenyegetőznek a 7 ezerrel kevesebb befizetés miatt és mindössze alig 200 ezres tartozás miatt ,de a rokonomat aki több millióval tartozik és semmit sem fizet egyszer sem zaklatják. Hát mindegy én azért fizetgetem ahogy tudom.
2011. jún. 22. 17:30
 13/22 anonim ***** válasza:
A közmunkás dolog nem marhaság.Ítélhetnek valakit közmunkára nem csak munkanélkülieket,ha nem tudja rendezni a tartozását,mivel börtönbe ezért nem kerülhet,de mások biztosan jobban tudják,de pl.megkérdezném ha nincs miből foglalni(ingó ingatlan,a pénzét meg máshová utalja(nem saját számlára hanem családtag számlájára) és bank hozzáakar jutni a pénzéhez akkor mit árverznek-el?Börtönbe nem mehet az illető,ezért választhatja a közmunkát is.Amugy meg ha közzmunkára ítélnek valakit akkor nem ő kapja a pénzt hanem annak a bankszámlája utalják akinek tartozik.
2011. jún. 22. 19:40
 14/22 anonim ***** válasza:
Áruljátok már el, hogy ezt a közmunkás ostobaságot honnan veszitek? Vegyétek már tudomásul, hogy Magyarországon nincs olyan, hogy "közmunkára ítélnek" valakit.
2011. jún. 22. 19:44
 15/22 anonim ***** válasza:
66%

Fejezzétek már be ezt a fa.zságot, hogy közmunkára kötelezhetnek valakit polgárjogi kötelem miatt :)

Mennyien dolgoznának most "kényszerből"...

2011. jún. 22. 19:50
 16/22 anonim ***** válasza:
A rokonod több millioval tartozik és őt nem zaklatják?egyik bank sem?mármint több banknál van ennyi tartozása?Mióta és mikor mondták fel a hiteleit?
2011. jún. 23. 17:18
 17/22 anonim válasza:
Hiába fogod fizetni azt a 15 ezret,ez olyan mintha pl egy törlesztőrészletet nem tudnak egyszerre levonni a számládról mert nincs rajta elég és csak halmozódik halmozódik amég nem kapsz olyan felszólítólevelet amibe aztán vagy kifizeted vagy mennek a végrehajtók.. Szóval ha nem mennek bele a 15-be próbáld meg fizetni a 22-t,mert úgyis behajtsák. Ezt tapasztalatból írom,úgyhogy ez sajnos így van. Hozzáteszem ha átadják a behajtási osztálynak ott még kérvényezheted hogy részletbe kifizesd ha írsz nekik egy szép levelet ők megértőbbek mint a bankok amúgy. Viszont abba már benne lesznek a költségek,kamatok. Remélem sikerül megoldanod!
2011. jún. 23. 18:47
 18/22 anonim válasza:
Jahh a közmunka meg hülyeség! :D Ilyen nincs!!! Ha nem tudják behajtani rajtad akkor ezek a lehetőségek vannak amit tudnak csinálni:kimegy a végrehajtó és lefoglalja a dolgaidat,ha csak nem tudod számlával igazolni hogy nem a tied.. vagy a házadat,autódat,bármit ami a neveden van. Ha nincs semmi és nem tudna mit elvinni,vonnak a kártyádról a fizetésed 33%-át. De ezeket ne várd meg,mert pl a 100 ezer forintos tartozásodból csinálnak 200-at!
2011. jún. 23. 18:53
 19/22 anonim válasza:
Ha nem tudnak semmit csinálni nem kell félteni a bankot,előbb utóbb úgyis lesz valami a neveden vagy lesz munkahelyed és akkor majd vonják,csak addigra már kicsit sokkal többet!!! De nem fognak sem börtönbe sem közmunkára ítélni,akkor az országban már nem sok lenne szabad ember.. :D :D
2011. jún. 23. 18:56
 20/22 anonim ***** válasza:
Van közmunkára való átváltoztatás,csak az más fajta ügyekből.Például,kissebb bűncselekményeket változtatnak át 30 napos közmunkára,ha valakinek nincs jövedelme és a büntetését nem tudná kifizetni.
2011. jún. 23. 19:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!