Ha használt autót szeretnék venni kb 1-1.5 millióért akkor hány % önerő kell hozzá? Kb 8-10évest.
"Legtöbb helyen 100%, hiszen használt autóra nem szokás hitelt adni, legalábbis ritka."
Dehogynem... HUF hitelekhez 20-35% körüli önerőt szoktak kérni, de van ahol 40-50% kell. Típusonként is kérhetnek többet/kevesebbet, illetve ha mélyen áron alul van az autó, akkor lehet játszani az árral is. Például egy autó piaci ára 1.3M, de kicsit szarabb állapotban van, ezért csak 1M-ért adják. Ilyenkor a bank felé 1.3M van leadva, mint eladási ár, tehát olyan, mintha befizettél volna 300e kezdőt, valójában 0-t fizetsz be. A hitelről érdemes a kereskedésben érdeklődni, mert ők több bankkal is kapcsolatban vannak, különböző feltételekkel.
Általában 10-20% önerőt szoktak kérni a legtöbb helyen. De van olyan is, hogy nem kell önerő bár ritka.
A használtautó hitelezés ugyanolyan megszokott és népszerü mint az új autóra adott, csak némileg kedvezőtlenebb. Nézegettem a bankok ajánlatait de mindegyik drága, itt találtam olcsó autóhitelt (igazából még most is azon gondolkodom mi lehet a turpisság benne, hogy ennyire olcsó): [link]
Talán, hogy az autó a hitel fedezete. Ha bedől, viszik a kocsit. De ez minden autóhitelre jellemző, nem?
Minél több az önrész annál kedvezőbb lehet a hitel. Szerintem lehet magánszemélyen keresztül is.
ezt találtam: Autó Everest Kft.
"Hitelkérelmét optimális esetben pár óra alatt elbíráltatjuk a kiválasztott bankkal!
Amit önnek ehhez tennie kell: e-mailben, faxon, vagy személyesen eljuttatni hozzánk a személyes papírjait, valamint a kiválasztott gépkocsi forgalmi engedélyének a másolatát. A dokumentumokkal a hitelbírálatot elindítjuk az ön részére. A bírálatot követően aznap, vagy másnap a gépkocsit átíratjuk az ön nevére, és az eladónak készpénzben cégünk azonnal kifizeti a felvett hitelösszeget, így az eladónál készpénzes vevőként léphet fel.
Hitelkérelemhez szükséges papírokat személyre szabottan megtalálja honlapunk erre irányuló oldalán: www.autoshitelek.hu
Már 20% önerőtől megvásárolhatja a kívánt gépkocsit, akár 96 hónapos futamidőt is. (2010.március 1.-el a PSZÁF rendelet alapján magánszemélyeknél a min. önerő 25% Forint alapú hitelek esetén, 40% Euro alapú hitelek esetén és 50% CHF alapú hitelek esetén. A maximális futamidő 84 hónap. Cégek és egyéni vállalkozók esetében nem történt változás!)
Mivel az Autó-Everest Kft fő tevékenységi köre a gépkocsik értékesítése, ezért ellentétben a hitelirodákkal, kedvezőbb ajánlatokat tudunk biztosítani önöknek, továbbá a megvásárolni kívánt gépkocsira hozzáértő kollégánk díjmentesen műszeres-állapotfelmérést végez, hogy ön meggyőződjön a gépkocsi valós állapotáról. A helyszínen minden szükséges dokumentációt elvégzünk ön helyett. (eredetvizsgálat, átírás, kötelező-, casco biztosítás megkötés, valamint igény esetén biztosítunk 1 éves használtautó garanciát gépkocsijára.)
Minimális hitelösszeg: 400.000 Ft"
Ez hasonló az első lehetőséghez amit elküldtem csak egy másik cég. Nem tudom mennyire megbizhatóak én egy kicsit félek nem valami uzsorabanda-e ami aztán eltünik a pénzzel. Manapság nagyon óvatosnak kell lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!