Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ha lakást szeretnék venni kb...

Ha lakást szeretnék venni kb 12 millióért és van két gyerekem melyik a legkedvezőbb hitel? Aminél nem olyan magasa törlesztő?

Figyelt kérdés
2011. máj. 24. 14:27
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

A törvény 25% minimális önerőt követel meg. Ez lehet pótingatlan,készpénz, egyes bankoknál a munkáltatói hitel is...

Ha egy ingatlant áron alul tudsz vásárolni és a becslés ezt alátámasztja, tehát magasabb a forgalmi érték, mint a vételár, akkor elegendő lehet kevesebb önerő.

A bank a 25%nál kérhet több önerőt, akkor ha a jövedelmed vagy az ingatlan elhelyezkedése nem megfelelő.

Van olyan önkormányzat, aki ad vissza nem térítendő támogatást, kamatmentes kölcsönt, érdemes ebben is gondolkozni, utána járni.

Bp-i viszonylatban jelen állás szerint lehet önerő nélkül hitelt felvenni a következőképpen: Jó a jövedelmed, az ingatlan ér 12milliót,de az eladó meg van szorulva és eladja 9 millióért. Van bank, aki ha megfelelő az adós és az ingatlan, akkor megadja a 9 milliót így hitelben, ami adott esetben a tényleges vételár...

2011. máj. 26. 15:35
 12/22 Sovcsik Krisztián ***** válasza:

És miért szeretnéd, ha valaki Önerő nélkül venne lakást 100% hitelre? Hogy eladósodjon egy életre?

A fix amit valaki tuti, hogy fizetni is fog tudni kb. 60%, azaz kb. 7M Ft hitel, ha többit nem tudja Önerőbe belerakni valaki, akkor ne akarjon kapásból ekkora lakást,mert bele fog rokkanni, mint ahogy azt látjuk is.

2011. máj. 26. 16:30
 13/22 anonim ***** válasza:
Kedves Krisztián, utolsó válaszoló. Nem az volt a kérdés,hogy bírja-e fizetni, hanem, hogy meg lehet-e oldani? Honnan tudod, hogy a kérdező mennyi idő alatt tette össze a millióját? lehet, hogy minden hónapban járt wellnesselni, majd 10 hónappal ezelőtt úgy gondolta ezentúl spórol és minden hónapban félre tett 100ezer ft-ot. Az már egy másik történet, hogy be tudja-e vállalni a törlesztőt, de lehetni lehet. Amúgy 2007. óta vagyok hiteltanácsadó, anno több ügyfelem vásárolt önerő nélkül és mindenki fizeti rendesen a hitelét.... Megfelelően voltak tájékoztatva. a chf ingadozásnak sem örülnek, de belekalkulálták a hitel felvételekor. A kérdésre válaszolj és ne okoskodj!
2011. máj. 27. 21:14
 14/22 Sovcsik Krisztián ***** válasza:
Ez a különbség, hogy én pénzügyi tanácsot adok és nem hitel tanácsot, mert engem az is érdekel tudja-e fizetni és próbálom rábírni az embereket, hogy fontolják meg a hiteleket és ne járjanak úgy mint több százezer ember ma MO-n! Ha ezt te okoskodásnak hívod az csak téged minősít!
2011. máj. 27. 23:06
 15/22 anonim ***** válasza:
Abban egyetértek hogy sokan fejetlenül vesznek fel hitelt. Én is jól végig gondoltam, és kiszámoltam, és én is kalkuláltam akár a dupla árfolyammal is, és most ugyan nem örölül a chf árfolyamnak de még mindig az általam kaluklált részlet alatt vagyok, DE JÓL TUDOM, VAN akinek nincs más lehetősége, és egy hetven nyolcvan ezeres törlesztő szarul hangzik, de egy ekkora lakásra az albérlet is annyi....
2011. máj. 28. 14:14
 16/22 Sovcsik Krisztián ***** válasza:
Mit jelent az hogy nincs más lehetőség? Szerintem a hitel fogalma= tovább nyújtózkodik valaki mint ahogy a takarója ér.
2011. máj. 28. 16:07
 17/22 anonim ***** válasza:

az a gond, hogy sokan hívják magukat pénzügyi tanácsadónak. A pénzügyi tanácsadó pedig mindenhez ért. Hitelhez, biztosításhoz, megtakarításhoz, befektetéshez... Minden bankot ismer és persze mindig az ügyfél érdekei az elsők! Ezért fordulhat elő, hogy nincs tisztában xy azzal, hogy a törvény 25% önerőt ír elő, nem 40%ot, azzal, hogy a bank nem mindig 15%-ot von le a HB értékre és a bank csak egyes esetekben adja a megállapított HB érték 75%át, más esetben akár HB 100%ig is elmegy.....

Én csak egy tökéletlen pénzéhes hiteltanácsadó vagyok (mellesleg díjmentesen dolgozom)aki annyira rossz, hogy felvilágosítja az ügyfeleit a hitel előnyeiről, hátrányairól és úgy érzem, ha ténylegesen elmondok minden esetlegesen felmerülő várható negatívumokat, akkor elég felnőtt és felelősségteljes az ügyfelem ahhoz, hog megfelelő döntést hozzon.

Bocs az offért, akinek nem inge ne vegye magára, akinek inge öltözködjön!!!!

2011. máj. 28. 18:35
 18/22 Sovcsik Krisztián ***** válasza:
Egy kérdésem maradt, ha azt mondom valakinek, hogy 25% Önerő kell, mennyit fog összegyűjteni? 25%-ot, ha azt mondom 40% kell mennyit fog összegyűjteni? 40%-ot! A törvényi szabályozást én is ismerem , sőt azt is, hogy most már csak 33%-a lehet a hitel törlesztése a nettó bérnek, de könyörgöm , melyikkel jár jobban, ha összegyűjti a 25%-t és ahhoz a bankhoz kell mennie amelyik megadja ilyen feltételekkel vagy inkább a 40%-t és kénye kedvére válogathat a bankok között?
2011. máj. 28. 23:54
 19/22 anonim ***** válasza:
Kedves Krisztián! Látom neked nem nagyon vannak anyagi gondjaid... esetleg nincs egy - két gyereked... fogalmam sincs milyen helyzetben élsz, de ahogy beszélsz, úgy látom még nem voltál igazán anyagilag megszorulva. Az emberek zöme már nem tud félretenni.... Én sem, örülök ha kifizetek mindent. Tudod vannak helyzetek amire megoldást KELL találni....
2011. máj. 29. 09:20
 20/22 Sovcsik Krisztián ***** válasza:
Ezt megértem, mondjuk igen , ez már más kérdés, hogy egy olyan embert aki napról napra él, nehezebb /ide nem tudom milyen szó illene, de ami a legközelebb áll hozzá/ rászoktatni arra, hogy a megtakarítást úgy kell kezelni, mint egy számlát. A hitelt, hogy kezeled,mint egy számlát, a megtakarítás ugyanez, csak nem rászámolnak kamatot, hanem hozzá adnak. A lényege a mondandómnak, amit szerintem félreértettél, hogy aki NEM TUD MEGTAKARÍTANI ÖNERŐRE sem, az ne akarjon HITELBŐL!!! lakást venni.
2011. máj. 29. 11:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!