Anyukám és a nővérem azt szeretné, hogy én is beszálljak a hitel törlesztésébe, de én tanulni szeretnék, és ahhoz, hogy fizessem a törlesztőt, abba kellene hagynom az egyetemet. Mit lehet tenni?
Kb. semmit. A hitel a te neveden van, innentől ha a nővéred nem fizeti, te leszel baros.
Mennyit kéne fizetni? nem lehet egyetem melletti munkával fedezni? Az azért elég durva, hogy a jövődet akarják elszúrni egy vacak hitel miatt..
Nem mellékesen: a gyámhivatal is elmehet a melegre! Felvetet kölcsönt keresőképtelen személlyel és a kölcsön felvevőjének nincs tulajdonjoga, a vélhetően, fedezetként szolgáló építményben. Egyáltalán hogyan gondolták akkor a visszafizetést?
"adósságot hagyott ránk halálakor" Ebből számomra az következik viszont, hogy te is tulajdonos vagy a lakásban 1/4 részben. Elvileg megteheted azt, hogy a tulajdonjogod eladod a nővérednek, illetve anyudnak. A lakás értékének 1/4 része. Kérdés: a telekkönyvi kivonaton mi szerepel?
Szerintem eladnák az autót, abból kifizetnek téged, ha elég rá, és marad a "sima" lakás hitel tartozás. Ha devizás akkor tegye át forintosba, illetve növelje meg a hitel futamidejét. Ehez a bank kell. Szertintem belemennek a bank részéről.
Azon még el lehet filózni, hogy te mint nagykorúvávált személy visszamenőlegesen lemondhatsz e az "örökségről". Jó lenne ha valaki e kérdésben itt hozzátudna szólni. Mert így ebben az esetben nagyon ráfáztál.
Én ezt a gyámhivatalos részét kicsit zavarosnak tartom.
Ha lakáshitelt vettek fel a nevedre a gyámhivatal engedélyével, akkor mi közöd van az autóhitelhez? Vagy ahhoz is engedélyt adott a gyámhivatal? Ha nem, akkor miért kerülnél BAR listára ha bedől az autóhitel?
A negyedik vagyok:
A kocsit vissza lehet adni a banknak és le van tudva a kocsi tartozás. Valamit fizetni kell, de még mindig jobb mint több éven át fizetni az adósságot.
Átolvastam újra amit írtál történetet:
A lakás eladásából a rád eső rész hová lett? A lakás értékének 1/4-e a tied kell, hogy legyen.
Szerintem a gyámügy két engedélyt adott ki.
- Az egyik az örökség rád eső részének értékesítése ( lakás ).
- A másik a pénzedből, ami maradt az eladásból, lakást vásárolni.
A vásárlás után te mint rész tulajdonos vagy a lakásban. A befektetett összeg arányában. Szerintem a te nevedre nem vehettek fel kölcsönt csak(!) a pénzedett használták fel a vásárláshoz.
Meg kellene nézni a szerződést akár úgy, hogy bemégy a kölcsön folyósító bankhoz és megkérdezed milyen összegű kölcsön van a neveden. Valószínű, hogy nincs.
Átgondolva: nincs jövedelmed, nincs állásod, fiatalkorú vagy (voltál) és kapsz hitelt? Akkor rohannának az állás és jövedelem nélküliek hitelér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!