Ha eladom a házamat akkor a rajta lévő jelzálog hitelt vissza kell fizetnem, vagy átvihetem az új házra amit veszek?
Igen vissza kell fizetned, töröltetni kell a jelzálogot. Az új házra pedig teljesen új hitelt kell felvenned, mostani kondíciókkal. Addig nem törlik a jelzálogot, míg nem fizeted ki a banknak, és ha ez nem történik meg akkor az új tulajt nem tudják bejegyezni.
Viszont arra készülj, ha devizaalapú a hiteled, elképzelhető, hogy sokkal több jelenleg a tartozás rajta, mint amire számolsz. Az árfolyan nagyot változott. Az adószabályokat meg nézd meg az APEH honlapján, mert az adófizetési kötelezettség nagyban függy attól, hogy mikor vetted a lakást, milyen szabály volt akkor érvényben, és mióta a tulajdonod. Ezek ismerete nélkül nem lehet megmondani, hogy kell-e adót fizetdned és mennyit.
Én ugy ahlottam h van egy olyan "kiskapu" h a jelenlegi jelzálog hitelemet átvihetem az uj lakásomra,ha kB. ugyananyi értékben veszek lakást,vagy vmi ilyesmi,nem tudom pontosan. Akkor ez nem lehetséges? :(
Nem tudom mit kéne tennem. Mi van akkor ha eladom a házam,és a mostani helyzet miatt nem kapom meg ujra az uj lakásra? Ezért kérdeztem h nem e lehet átvinni...
Szia4
Beszélj a bankoddal, kérdezd meg tőlük, hogy az új ingatlant elfogadnák-e a régi helyett? Szoktak ilyet.
Amennyiben igen, számolj azzal, hogy plussz költséged lehet, mivel valószínűleg a bank ki fog küldeni egy értékbecslőt, illetve lehet még valami plussz eljárási díj is, de szerintem még így is jobban járnál, mint egy új hitellel.
Szia!
Múlt héten voltunk bankban, ahol megkérdeztük, hogy a jelzálog egy részét át lehetne-e vinni, másik részét kifizetnénk. Igen, meg lehet csinálni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!