Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Kell-e egy 15 évesnek bankkártya?

Kell-e egy 15 évesnek bankkártya?

Figyelt kérdés
2011. máj. 7. 13:54
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Csak arra figyelj, ha kártyán tartod a pénzed, akkor nem érzed annyira a súlyát, hogy mennyit költesz, én ezzel először nagyon megszívtam ^^
2011. máj. 14. 12:10
 12/15 anonim válasza:

szia!

nekem általános iskolás korom óta van bankkártyám és most vagyok 20. szerintem nem fölösleges. mi tesómmal mindig arra kaptuk a zsebpénzt így megtanultuk, hogyan gazdálkodjunk a pénzünkkel. szerintem hamarabb el tudod költeni, ha állandóan a zsebedben van. így meg ha nincs nálad, átgondolod, hogy egyáltalán szükséged van-e rá. előbb-utóbb úgy is kell nyitnod, akkor meg mindegy. mínuszba meg úgy se tudsz menni, mert nem engedi, meg juniornál is van ilyen napi limit. én javaslom, mert ha felnősz és saját kereseted lesz, azt sem a kezedbe fogják adni, hogy tessék... mármint rendes állásnál.

2011. máj. 14. 12:27
 13/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Mindenképp érdemes bankszámlát nyitni. Egyrészt ha állandó jövedelem mint sokan írták, vagy ne feledd a diákmelókat, ők is jobban örülnek ha utalni tudnak neked. Több jó oka is van. Egyik az hogyha esetleg el is hagyod, akkor se a pénzed veszik oda csak a kártya. PIN kódnak olyat találj ki, amit te nem feledsz el, de más se jön rá. Limitnek meg határold be magad, mondjuk napi limit max 5.000-re. (Ne feledd, bankból bármikor díjmentesen tudsz kivenni nagyobb összeget is) Másik előnye az, hogy neten (pl vatera vagy PayPal mód...stb) is tudsz vásárolni, rendelni különféle termékeket. Későbbiekben pedig jól fog még jönni neked, ha pénzügyi átutalásokat vársz illetve küldesz.(Teszem azt 18-19 évesen egyetem felé is szükséges ha tervbe vettél ilyet...) Mindenképpen csinálj=) (Bankokra viszont figyelj oda, kinél mennyi az éves díj, kártyahasználat ATM-nél, stbstb)

2011. máj. 14. 15:22
 14/15 anonim válasza:
én a TV mögött tartom 1 bögrében
2011. máj. 16. 22:10
 15/15 anonim válasza:
Ha bankkártyát igényelsz, nézd meg előbb normálisan azt is, hogy hol is akarsz fiókot nyitni, mert igen-igen vannak eltérések már azokban is. mivel még nem vagy nagykorú így nem rendes bakkártyád lesz, így vannak egyéb/más tulajdonságai a kártyának. nézz körbe figyelmesen, h hogy nyitsz. NAGYON NEM mind1.
2011. máj. 16. 23:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!