Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Tapasztalatok a Credithilről?

Tapasztalatok a Credithilről?

Figyelt kérdés
Tetőtérbeépítésen gondolkodunk. Voltunk hitelügyintézőnél, aki azt mondta, hogy valószínűleg a Credithil ajánlata lesz a legmegfelelőbb nekünk, de a napokban átnézi a többi bankot is. Így utólag nem teljesen értem az egészet, hisz a Credithil is a bankok közvetítője, saját ajánlata nem lehet. Vagy tévedek? Tapasztalatok? 8 milliót vennénk fel 20 évre és azt mondta, olyan 70-80 ezer között lenne havonta.
2011. ápr. 19. 21:37
 1/6 anonim ***** válasza:

A független hitelügyintézők azt ajánlják, ahonnan al egtöbb jutalékot kapják ŐK.

Jobban jársz ha végigkérdezel 4-5 bankot.. VÉgülis te fogod 20 évig fizetni.

2011. ápr. 19. 22:57
 2/6 anonim válasza:

a Credithill fizetős. Más lelkiismeretes tanácsadótól ugyanazt az ajánlatot fogod megkapni, mint a Credithill-től, csak nem kér majd érte pénzt.

Ha a lelked megnyugtatja, akkor attól függetlenül, hogy nem kér pénzt, honorálhatod a munkáját.

Tudok olyan tanácsadót, aki nagyon jó, ügyfelektől nem kér pénzt és nagyon lelkiismeretes. Szívesen ajánlanám Neked.

Az előző hozzászóló szimplán rosszindulatú. Egy tanácsadó sokat tud segíteni és van, aki előre gondolkozik, az ügyfélnek a legjobbat ajánlja, mert tudja, hogy az elégedett ügyfél a jövőben tovább fogja majd ajánlani és ebből lesz legközelebb is munkája.

A bankban egy csomószor nem mondanak el mindent az ügyfélnek. Van, hogy nem beszélnek a várható kezdeti díjakról vagy kamatemelésekről. Ha rendes bankost fog ki az ember, akkor is sok idő az összes bankot végigjárni. Ráadásul az építési hitel nem egyszerű. Mindenféleképpen referenciákkal rendelkező tanácsadót keressetek.

(én ilyet ismerek)

2011. ápr. 20. 21:46
 3/6 anonim ***** válasza:

"Az előző hozzászóló szimplán rosszindulatú. Egy tanácsadó sokat tud segíteni és van, aki előre gondolkozik, az ügyfélnek a legjobbat ajánlja, mert tudja, hogy az elégedett ügyfél a jövőben tovább fogja majd ajánlani és ebből lesz legközelebb is munkája. "

Ezt inkább úgy mondanám, hogy a profi tanácsadó úgy ver át, hogy te, mint hozzánemértő, észre sem veszed, hogy átvertek, csak mondjuk 10 év múlva, mikor realizálódik, hogy az x% ígért hozam még az infációt sem érte el... Addigra már ajánlhattad a tanácsadódat 20 másik baleknek.

És pontosan átlátom, hogyan működik a rendszer. Általános, hogy a befektető számára kedvezőtlen feltételeket kínáló pénzintézet kínál magas jutalékot (naná, hiszen nem a befektetőnek ossza ki a lét hanem az ügynöknek...), az ügynök meg a jutalékra hajt (hiszen ő is pénzből él), ezért ajánlja a sz@rt...

2011. ápr. 20. 22:48
 4/6 anonim válasza:

Kedves Mindenki!

"És pontosan átlátom, hogyan működik a rendszer." - főképp a Te hozzászólásodra reflektálnék.

Ha valóban tökéletesen átlátnád a rendszert, akkor tudnád, hogy a Credithillnél nem a banki jutalék alapján fizetik ki az ügynököket! A CH üzletpolitikája teljesen más!

Az igaz, hogy kérnek pénzt az ügyféltől, viszont cserébe megcsinálnak mindent, és tényleg MINDENT, Neked csak szerződni kell menned, és végig fogják a kezedet!

Pontosan abból adódóan, hogy pénzt kapnak az ügyféltől, ezért függetlenek a banki jutalékoktól, és az ügynökök elszámolása a havi ügyfelek számától, valamint természetesen a hitelek összegétől függ!

Nem banki jutalék alapú kifizetések vannak, ennek köszönhetően a közvetítő valóban azt a bankot választja ki, amelyiknél a legkedvezőbb feltételeket adja a bank az ügyfélnek. Mindezt természetesen annak reményében, hogy ha meg van elégedve a hitelével, akkor hozzá fogja küldeni az ismerőseit is!

2011. ápr. 21. 11:55
 5/6 anonim válasza:

22:48 A kérdező hitel kapcsán érdeklődött. Nem befektetni akart...

Akit én ismerek, nem is ajánlja a befektetéssel kombinált hiteleket, mert szerinte kockázatosak. Megemlíti, hogy van befektetéssel és életbiztosítással kombinált hitel, ami után ő jobb jutalékot kap, de azt is elmondja, hogy nem ajánlja ezt a konstrukciót és szerinte ha befektetni való pénze van valakinek, akkor kezelje külön a hitelét a befektetéstől...

Ennyit az általánosításodról.

2011. ápr. 22. 03:46
 6/6 anonim válasza:

Az hogy tényleg MINDENT elintéznek, nem jelent semmit. Aki nem kér az ügyféltől jutalékot, azok között is van aki TÉNYLEG MINDENT elintéz és VÉGIG FOGJA AZ ÜGYFELE KEZÉT.

Törvényi kötelezettsége a tanácsadóknak, hogy 3 bankot legalább összehasonlítsanak az ügyfélnek. Akit én ismerek, az akár 10 bankot is összehasonlít, a többinél meg max elmondja az akciókat és kamatokat. Ebben nyilván benne van az a bank is, amelyiktől kevesebb, illetve amelyiktől több jutalékot kap, de nem ő választ, hanem az ügyfél, a banki kalkulációk alapján.

Egyébként aki nagyjából tisztában van a hiteltanácsadók banktól kapott jutalékával, az azt is tudja, hogy ezek között elenyésző a különbség 0,1 0,2 0,3 % bruttó összegről beszélünk. Ha valaki lelkiismeretesen dolgozik, annak a becsülete többet ér ennél.

Kíváncsiságból meg akartam nézni, hogy a Credithill hány %ért dolgozik, de valamiért nem találtam az oldalukon... Biztosan felületesen néztem, mert szerintem a korrektséghez az is hozzátartozik, hogy az ügyfél ne az utolsó pillanatban szembesüljön a díjukkal... Szóval valószínűleg csak én nem látom, hogy oda lenne írva.

Egyébként a tesóm hiteltanácsadó és decemberben pont egy olyan hitelt csinált, ahol az ügyfél a fent nevezett cégen keresztül vette volna fel a hitelt és láss csodát, kedvezőbb hitelt tudott ajánlani, mint az adott ügyintéző. Egy másik ügyfele egy másik nagy cégnél nevezzük B céghez ment el, kapott 3 ajánlatot, banknév nélkül. Az a cég is ügyfél által is fizetős volt. A tesóm kérte, hogy vigyék el az ajánlatot. Mindhárom ajánlat egy banktól volt. Erste jövedelem 1,2,3 ajánlata. Amikor mondta az ügyfélnek, akkor nem akarta elhinni, így maga mellé ültette és végignézték együtt az ajánlatokat.

Lehet, hogy a Credithillben mondjuk nem tudják a tanácsadók, hogy melyik bank mennyi jutalékot ad, amit kétlek, de lapozzunk (tesóm is dolgozott nagy hitelcentrumban és többek között azért hagyta ott, mert nagy volt a nyomás, hogy egyes bankokat előtérbe helyezzenek és amikor a tanácsadó ennek nem tett eleget, akkor jött a terrorizálás, de mindegy. Ez egy 3. Cég volt...), de vajon nem kapják meg a banktól az ajándékot sem, ha x bank y hitel után például telefont vagy házimozit kap? Ők ezt az ajándékot visszautasítják vagy odaadják a szegényeknek???

A tesóm mostanában telefont is és egyéb dolgokat is kapott, igaz, hogy az ajándékot 3 hitel után kapta és neki adott időszakban 6 db beadott hitele volt, tehát 3 után nem kapott semmit és mégsem vitte a következő bankba az ügyfeleket, mert máshonnan még nem gyűjtötte be az ajándékát...

Na jó elkapattam magam és ez már kezd vicces lenni.

Szerintem érdeklődj a Credithill-nél is, díjmentes tanácsadónál is stb. Ne írj alá senkinek semmit előre, nehogy az ajánlatért cserébe aláírd, hogy csak ott intézheted majd a hiteled...

Aztán ülj le, hasonlítsd össze az ajánlatokat. Ha a Credithill adott olcsóbb ajánlatot, akkor válaszd őket, ha az aki díjmentesen dolgozik és mellette elintéz Neked ingyen mindent ő adta az olcsóbbat, akkor nyilván ne fizess ugyanazért a Credithillnek, inkább ajándékozd meg, aki nem kért Tőled pénzt vagy utólag honoráld a munkáját oly mértékben, amennyire a végén elégedett vagy...

2011. ápr. 22. 04:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!