Mit ér el a hacker ha netán TUDJA a bankszámlaszámomat, vagy a kártyaszámomat?
( A kártyát NEM vesztettem el, NEM szoktam vele vásárolni, csak pénzt felvenni, a számlaszámrnál pedig a legtöbb bankban még a befizetéshez is igazolvány kell, nemhogy a pénzfelvételhez - amihez aláírás is szükséges !
Az igaz, hogy Netbankos tranzakcióim vannak, de ott kétlépcsős jelszó után SMS-ben kapom a végső jelszót, ami folyton változik...
Szóval : nem értem...
Van a hátulján az aláírás mellett egy 4 jegyű biztonsági kód. Ha azt is tudja és a kártyaszámot is, akkor tud a pénzedből vásárolni a neten, és ehhez nem kell hackernek lennie. Akkor is, ha nem dombornyomott, csak akkor kevesebb helyen lehetséges.
A bankszámla számmal meg nem lehet mit kezdeni önmagában.
Ha a kártyaadataidat tudja pl kártyaszám cs szám vagy mi, a lejárati dátum stb akkor elvileg lehet a kártyádat klónozni, és attól hogy te nem vásárolsz az interneten méga klónkártyával a világon bármelyik boltban lehúzva lehet vásárolni ha nincs erre ráállítva pinkód neked hanem csak zöld gombot kell nyomni.
De olyan lehuzó cucc is van már amibe vásárláskor ha lehúzzák a kártyát az kapja el a kártyáról az adatokat amivel aztán később le tudják gyártani a klónját a kártyádnak.
De amúgy ha nem vásárolsz akkor minek neked bankkártya?
Ha odamész egy Atm-hez nem tudhatod biztosan, hogy nem e egy hacker állította oda, és csak arra lett kitalálva hogy lemásolja a kártyádat miután bedugod, és beütöd a kódodat.
Amúgy az a durva amikor ilyen terminálokra telepítik fel a figyelőszoftvert hiszen az Atm eken is windowz fut..
Szóvala bankautomatával is lenyulhatják bármidet ha akarják, de nem kisemberekre utaznak azok akiknek ilyen szaktudásuk van hidd el.
1. Na jó, hát ha olyan ostoba vagyok / lennék, hogy ott van a ktya mellett a kód, akkor persze, azt tudom...
2. a. / "...ha nincs PIN-kód ráállítva" a lehúzó terminálra ? Ezt nem értem... Minden kártyának van PIN kódja - más kérdés, hogy a terminálnál való lehúzáskor be kell-e írni, vagy csak a zöld gombbal kell leokézni a lehúzást...
b./ Jól értem ? Olyan ATM, amit egy hacker állított oda ?
Van ilyen "csak úgy" az utcán ? Ha volna szvsz elég hamar kiderülne...
Számlaszámmal egy dolgot lehet tenni, utalni/befizetni rá (az ilyen visszaélés sajnos ritka)
Kártyaszám önmagában semmire nem jó, online vásárláshoz kell a lejárati dátum + cvc kód a hátoldaláról.
(For hintalow)
Magam is így gondolom... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!