Házvásárlásnál mikor kell az eladónak az önerőt odaadni?
Most állok házvásárlás előtt, és az a problémám, hogy ugye kell a 25% önerő hozzá, ez eddig oké is, de ezt mikor adom oda az eladónak? A hitelfelvétel előtt vagy közbe vagy miután megkaptam a hitelt? Az önerő is önkormányzati támogatásból lesz nekünk, és addig nem is akarom a hitelkérelmet elindítani mert még lehet, hogy nem is kapunk.
Köszönöm előre is a válaszokat.
szia, az önerőt folyósítás előtt kell elutalni. Utalhatod akkor, amikor már engedélyezve van a hiteled.
Felhívnám a figyelmed arra, hogy vannak bankok, ahol elengedik a kezdeti díjakat, illetve van ahol van lehetőség arra, hogy még az adásvételi szerződés megkötése előtt elbírálják a hiteled.
Érdemes lehet hiteltanácsadó segítségét kérned. Vannak akik díjmentesen dolgoznak, több bankra kalkulálnak az ügyfeleknek, intézik a földhivatali jelzálogbejegyzést és úgy intézik a hitelt, hogy az ügyfélnek csak szerződnie kelljen bemennie a bankba.
Köszönöm szépen a választ!
Megpróbálok itt a környéken keresni egy tanácsadót persze ha lehet ingyen, mert olyan sok más költség van ilyenkor. Mondjuk már leszűkítettem 2 bankra, a budapest és erste-re.
az első hozzászólást én írtam. Hiteltanácsadó vagyok, de az oldal szabályai szerint nem hívhatom fel a figyelmed arra, hogy írj privát üzenetet nekem, de az utánam következő hozzászóló "reklámja" akár rólam is szólhatna. :))
Az önkormányzati támogatás csak akkor fogadható el támogatásnak, ha vissza nem térítendő támogatás és nem jegyeznek be zálogjogot az adott összegre. Ugyanis a jogszabály, mely az ingatlan leterheltségét szabályozza úgy szól, hogy 75%nál jobban nem lehet megterhelni az ingatlant. Tehát ha az önkormányzat is ráterhel 25%ot, Te felveszel 75%nyi hitelt, akkor az már 100%ban terhelt ingatlan...
és ezt a pénzt nem jegyzik be sehova? akkor jó lesz önerőnek!
Voltál már bankoknál érdeklődni? Volt olyan, ami szimpi?
Lakást egyébként Bp-en vagy vidéken néztek?
Nem szeretnél kalkulációt több bank ajánlatából?
Nem jegyzik be sehova szerintem, de azért megkérdezem inkább. Vidéken szeretnénk heves megyébe egy faluba családi házat, én nagyon nem szeretem a lakásokat :)
Nézegettem, meg voltam is bankokba, és leginkább a budapest bank és az erste volt meggyőző. Mind2nél van olyan ami kicsit jobb mint a másik, meg néhol van még kis homály is, azután is utána kell járni még.
A kamat, meg thm mindkettőnél nagyjából egyforma, a bp-nél mégis kicsivel több lenne a törlesztő(1500-2000 Ft), de ott nincs hitelfolyosítási díj, az ersténél ott van, de ott is azt mondták, hogy ha minden hónapba teljesítek 2 átutalási megbízást akkor elengedik, de most ezt is meddig nézik vajon a hitel lejártáig vajon.
Meg a városba 2 erste fiók van, az egyiknél azt mondták, hogy azon a településen nem adnak hitelt, a másiknál azt mondták adnak.
Meg a vagyonbiztosítással is megleptek, nem tudtam, hogy az is kötelező már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!