Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Szeretnénk házat venni,...

Szeretnénk házat venni, honnan tudhatjuk meg hogy van e rajta tartozás? Nem csak közüzemire gondolok hanem bármi.

Figyelt kérdés
Ha mondjuk személyi kölcsönből, hitelkártyából vagy ilyesmiből adódó tartozása van az is kiderülhet valahogy? Ha a ház valami miatt terhelve van azt nem tudja eltitkolni igaz? Az ügyvéd ilyeneket is ki tud deríteni?
2011. márc. 23. 19:06
 1/6 anonim ***** válasza:
szia, ezek az infók a tulajdoni lapon rajta vannak. Mielőtt az ügyvéd megírja az adásvételi szerződést ezt lekéri és megnézi. A közüzemi tartozásokat a szolgáltatótól lehet megkérdezni, de amíg nincs az ingatlanra terhelve, addig az az tulajdonosé. Lakáshitelben esetleg nem gondolkoztok? :)
2011. márc. 23. 19:45
 2/6 anonim ***** válasza:
mármint az előző tulajé, vagyis eladójé :)
2011. márc. 23. 19:46
 3/6 anonim ***** válasza:
Ha valamelyik közüzemi tartozás már bíróságra került és végrehajtás alatt van, az rákerül a tulajdoni lapra. Ahogy természetesen a banki hitel is. A közös költséggel lehet gond, mert azt ráterhelheti a lakásszövetkezet az új tulajdonosra, viszont a vevőnek nem szoktak kiadni infót a tartozásról, csak a tulaj kérésére..
2011. márc. 23. 19:50
 4/6 anonim ***** válasza:
Ja, ház esetén nyilván nincs közös költség.
2011. márc. 23. 19:52
 5/6 A kérdező kommentje:

Lakáshitelen? De igen csak hát nem adottak a lehetőségeink... Én gyesen vagyok a párom meg most váltott állást így elég nehéz ha jól tudom...

Ez a házvásárlás pedig másként menne nem banki hitellel... Kicsit bonyolult.

Igaz adásvételi szerződés lesz tehát ezeknek akkor ki kell derülnie erre voltam kíváncsi. Csak átíratás nem... még.

2011. márc. 23. 20:45
 6/6 anonim ***** válasza:
ha munkahelyet vált, de a munkaviszony folyamatos, akkor több bank így is ad lakáshitelt.
2011. máj. 26. 15:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!