Mire kell odafigyelni ha részletre aadom el a házam?

Figyelt kérdés
Nem tudom fizetni a banki kölcsönöm de rá van az édesanyám házára terhelve.Érdeklödö van de mindig csak átvállalnák a hitelt.Nem akarom az édesanyám házát kockára tenni!Természetesen ügyvéd elött!
2011. márc. 20. 17:32
 1/7 anonim ***** válasza:

Nem értelek, de valamit szerintem nem írtál le.

Ha átvállalják a hitelt, azzal semmi gondod, mert a vállalást a bank megvizsgálja (azaz elfogadja a vevőt, mint adóst), onnan kezdve nem terhel téged semmilyen formában, ha fizetésképtelen.

2011. márc. 20. 17:40
 2/7 A kérdező kommentje:
Azt nem tudom hogy a szerzödésbe mi az amivel be biztositom magam ,hogy ne érje kár az édesanyám házát!Volt már rá ilyen vevö sajnos (és tényleg sajnálom mert nagyon pontossan fizettek és aházra is vigyáztak)külföldön kaptak munkát és ezért szerzödést bontottak.Szoval ök három havi nem fizetésnél rugták volna a szerzödést.Csak utolag éreztem a veszélyét(ami végülis utolag mondva alaptalan volt) hogy és mi van ha nem fizetik én nem birom kirendezni a bank felé még az egyhavit sem nemhogy a hármat.
2011. márc. 20. 18:12
 3/7 A kérdező kommentje:
Mert az biztos hogy ha nem fizeti akkor megszegi a szerzödést na de azt nekem helyre kell állitani a banknál.Ja és kaukciót nem tud biztositani!
2011. márc. 20. 18:15
 4/7 A kérdező kommentje:
Ügyvéd elött egyezünk meg nem bank elött.Sajnos egyre többen vesznek adnak igy ingatlant.Nem szégyenlem sajnos nálunk vállás következménye ez és mivel a gyerekek nálam maradtak igy semmi választásom nem maradt vagy eszünk vagy lakunk!
2011. márc. 20. 18:20
 5/7 anonim ***** válasza:

Még mindig nem értelek!

Ha eladom a házam, a vevőt elfogadja a bank, mint részletfizetőt (természetesen hitelképességi vizsgálat után), utána már nem én, hanem a vevő fizeti a részleteket, nekem már nincs közöm hozzá!

2011. márc. 20. 20:54
 6/7 anonim ***** válasza:
mi is így adtuk el a lakást,és úgy védjük magunkat,hogy a vevő a számlánkon elhelyezett két havi törlesztőnek megfelelő összeget,és mindig ellenőrizzük,hogy fizetve van-e minden,mert a bank úgyis nekünk szól,ha nem érkezik be a pénz. a szerződésünkben pedig benne van,hogy egy nemfizetés után 30 napon belül ki kell költözniük a lakásból,akkor mi a kaucióból tudjuk rendezni az elmaradást.
2011. márc. 29. 13:30
 7/7 anonim ***** válasza:
a mi vevőinknek sem volt pénzük kaucióra,ezért a két havi összeget négy hónap alatt részletekben fizették be,ez is benne volt a szerződésben. kaució nélkül nem szabad belemenni,mert akár önhibáján kívül is kerülhet olyan helyzetbe,hogy nem tud fizetni,akkor te futkoshatsz aztán fűhöz-fához,úgyis ki kell fizetned. ja és még valami: a közüzemi számlákat át kellett írnia a saját nevére,mert ha nem fizet ,akkor az az ő tartozása,nem az enyém.
2011. márc. 29. 13:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!