Végrehajtásnál, ha nincs elég fedezetem, mi történik?
600 ezer ft-ot kellene egyben fizetnem, mert 3 hónapig nem tudtam fizetni a törlesztőt.
Megjött a végrehajtótól a papír. Próbálok vele alkudozni, hogy fizethessem részletben, mert találtam munkahelyet.
Ha nem engedik meg, de nincs annyi értékű ingóság a lakásban, akkor mi az eljárás?
A lakásom 100%-os hitelre van, arra már nem tudnak terhelni ugye?
Köszönöm a válaszokat.
Nem érdekli a végrehajtót, hogy az ingatlan mennyire terhelt.
Ha munkahelyed is van, akkor oda megy a fizetésletiltás, az ingatlanra pedig valószínűleg bejegyzik a végrehajtási jogot. Ezt nem igazán szeretik a bankok, akár az ingatlan elvesztése is bekövetkezhet, ha nem figyelsz.
Amit tegyél: a végrehajtóval egyezz meg és az egyezséget írjátok le papírra. Azonban ne sok jóra számíts, hogy évekig hajlandóak ennyi pénzre várni. Ha kb. egy éves futamidőt vázolsz fel, akkor még bele is mehetne, de az, hogy három-öt-tíz évig fizesd vissza havi húszezrenként, az nem működik ebben a szakaszban.
a házunk 100%-ban terhelt, így már nem tudják rárakni a hitelt.
elárverezni nem fogják, mert a lakáshitel fizetve van.
olyan nincs, hogy pl 300 ezerért el tud vinni, a másik 300 meg veszteség a banknak, mert nincs fedezet, nem tud mit elvinni?
munkahely is csak úgy van, hogy kiskönyvvel.:(
családi pótlékhoz is hozzá nyúlhatnak?
Adok egy teljesen haszontalan választ.
A végrehajtás egyes részleteiről a Polgári Törvénykönyv, csak mint keretszabály rendelkezik.
Igazából a bírósági végrehajtásról szóló törvény rendelkezései az irányadók.
Családtámogatási ellátásból családtámogatási ellátást lehet levonni. Lakáshitelt, adótartozást, BKV bírságot, stb., nem!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!