Be kell vallani, hogy máshol felvett hitelünk is van?
Most akarunk építési hitelt felvenni. A papírokat töltöm ki és azt kérdezik,hogy van-e máshol hitelünk. Én ezt nem akarom bevallani. Ki tudják deríteni,ha nem írom be?
(A banknál vezetett számlán nincs nyoma.)
attól függ, milyen kölcsön.
Mi pl a személyi kölcsönt és a hitelkártyát nem vallottuk be, lakásvásárlásnál, de viszont nyitottunk egy külön számlát másik banknál, ami tiszta volt. Ha nektek sem jelenik meg a számlakivonaton, akkor nem muszály. Persze van benne valamennyi rizikó, de ismerőseim közül még senki nem bukott le, hogy eltitkolta apró hiteleit.
Ha nem egy bankról van szó, akkor nem tud mit csinálni. Nem fog utánanézni. A banktitok mindennél fontosabb. Ha nyilatkozatot írsz alá, hogy márpedig te hozzájárulsz, hogy a bank megkeresésére más bank nyilatkozzon, akkor már "veszélyben vagy". Addig nem.
Persze tudnod kell, a nyilatkozatot, hogy nincs hiteled, büntetőjogi felelősséged tudatában teszed.
Hozzáteszem, soha nem vallottam még be apró hiteleket.
Dehogy kell !!!
Ha okosan csinálod nem kell!!
Mi is igy vettünk fel egy hitelt és a kutya sem tudott róla!!
Ma már olyan nincs hogy becsületesség!!
Oké tisztelet a kivételnek!!
De a mai világban megértem aki lop,csal, betör!
Olyan nehéz megélni hogy az már BORZASZTÓ!!
Üdv egy 6 hós baba elkeseredett anyukája!!!
Elvileg be kellene vallani, hiszen azért kérdeznek rá.
Mérlegeld önmagadba, hogy a leendő és meglévő hiteltörlesztések az összjövedelmetek 33%-ába belefér-e.
Konkrétan a fizetőképességed miatti bírálathoz kell.
Nem, nem deríthetik ki, hogy melyik banknál és mennyi hiteled van. Kivételt a saját hitelek képeznek.
Egyébként meg a hitelügyintéződnek kellene segíteni, mert olyan lehetőségeket is tud ajánlani, amivel rengeteg pénzt spórolhattok meg. A nővérem így spórolt a mai napig bezárólag közel 1 millió Forintot. Ha kell az ügyintéző neve és elérhetősége privátba megadom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!