Devizahitelben van jelzálog a lakásomon. A kérdésem ehhez kapcsolódna? (kötelező kérdőjel)
Amikor kaptam a hitelt, a lakásnak jóval nagyobb volt az ingatlanpiaci értéke, mint amennyiért most el lehetne adni és ez folyamatosan csak zuhan a visszafizetendő hitel összege pedig a deviza miatt nő.
A kérdésem, hogy ha hagyom elúszni a lakást, tehát nem fizetem a hitelt, akkor ugyebár a lakás, amin a jelzálog van lesz a fedezet az én részemről, tehát innentől kiegyenlítve az adósság? Az ingatlan értékének a kockázata pedig már a bankot terheli?
Nem szeretném egy feneketlen kútba dobálni a pénzt.
"tehát innentől kiegyenlítve az adósság? Az ingatlan értékének a kockázata pedig már a bankot terheli? "
Nem. Nem a lakásod jelenti a tartozást, az csak egy extra biztosíték a bank számára. Ha az ingatlant nem lehet legalább annyiért értékesíteni, amennyivel tartozol, akkor a tartozásod csak a lakás értékesítési árának megfelelő összeggel csökken, a többit fizeted tovább...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!