Banki értékbecslő által alulértékelt lakásnál (ha a bank nem ad elég hitelt) hogy oldottátok meg a problémát? Ill. mit tegyünk?
én írtam a bankváltást.
A bankváltás esetén az egyetlen + költség az új értékbecslés lenne. Kezdeti díjak terén pedig sokkal olcsóbban megúsznád máshol... de tégy belátásod szerint.
hátralévő költség még Neked a folyósítási díj (axa meghitelezi), más bank elengedi. A közjegyzői okiratnál AXA 2 oldalú okiratot kér, más banknak elég az egyoldalú, ami árban is kb. a fele. Akciókban pedig több helyen visszafizetik a folyósítási díjat. Jelzálogbejegyzést mé szintén nem fizetted... Amit eddig fizettél az az adásvételi sz. lehet, de az az új bankba is kellene, a módosításért a banknév miatt álalában az ügyvédek nem kérnek újra pénzt.
Mindenesetre sok sikert, bárhogy is döntesz.
Utolsónak igaza van.
Bár a többi banknál ugyanígy alulértékelhetik a lakást.
Nem is értem miért választottad az AXÁ-t, van olyan bank, ahol nincs semmilyen kezdeti költséged.
Ők még a magatartási kódexet sem írták alá, nyilván nem véletlenül.
Hitelközvetítő ajánlotta? Úgy nem csodálkoznék......
az utolsó kedves válaszolónak üzenem, hogy én is hiteltanácsadó vagyok, tehát ne általánosítsunk. :))
a kérdezőnek pedig bár már mindegy, de elárulom, hogy az AXA Banknál em kötelező az életbiztosítás. Amikor a hiteled intézted, akkor még fiókvezetői döntés volt náluk, így lég lett volna, ha ragaszkodsz a bankhoz, akkor csak fiókot váltasz...
Az AXA pont ugyanúgy annuitásos hitelt ad, mint a többi bank, azaz eleinte a kamat a több, aztán a tőkerész. Az előtörlesztés sem olcsóbb, mint más banknál...
Hiteltanácsadóként nem támogatom, amikor egy ügyfélnek kalkulálok egy csomó bankra, majd az ügyfél uyanezekre a bankra kér ajánlatot egy másik tanácsadótól. (bár a Te életbiztosításos KÖTELEZŐ ajánlatod után már ezt is megértem...)
Mindenesetre ha a hiteltanácsadó csak 1 bankkal van leszerződve, akkor mindenki tájékozódjon máshol is, ne fogadják el azt, hogy máshol kevesebb hitelt adnának, mert ő ezt honnan tudná....
Én az AXA Bankkal is szerződve vagyok és azoknak az ügyfeleknek kell őket ajánlani, akiknek saját égből van bevételük, vagy KSH adat szerint többet keresnek mint amennyire ténylegesen be vannak jelentve. Minden más esetben találunk kedvezőbb ajánlatot a bankok között. Olyat, aki magasabb hitelt ad, kedvezőbb kamattal és induló költséggel... 2-3 hónappal ezelőtt P1 kategóriában még azoknak is kedvező ajánlatot adtak, akik jó jövedelemmel akartak felvenni hitelt és ehhez volt kb. 30 % önerejük. Mára kamatot emeltek, szigorítottak az adósminősítésükön, így a P1 ajánlatuk is kedvezőtlenebb lett, mint máshol...
Neked már mindegy, de adott hiteltanácsadót ne ajánld az ismerettségi körödben, mert nem adott megfelelő tájékoztatást Neked...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!