Mekkora a diákhitelnél a THM?
Az a lényeg, hogy minél hamarabb fizeted vissza, annál alacsonyabb a THM.
Én 400.000 Ft-ot vettem fel, és a felvétel után 18 hónappal később (a törlesztési idő megkezdése után 5 hónappal) összesen 441.000 Ft-ot fizettem vissza. Ez szerintem egy nagyon minimális THM lehet (néhány %-os) figyelembe véve az inflációt.
Mindig a jegybanki alapkamatot követi a diákhitel THM-je. Tehát ez a ma felvehető legkisebb kamatozású hitel Magyarországon! A felvett összeg és az idő sem befolyásolja a kamat nagyságát, ezt rosszul tudta az előbbi válaszadó!
A minimális törlesztés a hallagatói jogviszony megszűnését követően az első két évben a minimálbér egy bizonyos százaléka (nekem tavaly 4.300 Ft körül volt), a 2 év után pedig a jövedelmed alapján számolják ki a havi törlesztést.
Telibe trafáltad, mert jelenleg pont 6% a jegybanki alapkamat! :) [link]
A rendszer pedig úgy működik, ahogy leírtad, csak annyit emelnék ki, ahogy a táblázatból is látod a linken, ez azért nem napról napra változik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!